Hvor skal man bo på Tenerife?

Hvor skal man bo på Tenerife

Tenerife er den største af De Kanariske Øer. Den tilhører Spanien, men ligger faktisk et stykke væk fra fastlandet og derfor tættere på Afrika. Det giver en kombination af spansk kultur og et dejligt varmt klima. Således er Tenerife en ufatteligt populær rejsedestination – især når det bliver koldt hjemme i Danmark.

Men hvor skal man bo på Tenerife som turist? Det er et spørgsmål som mange stiller, da der er forskellige byer og ferieresorter på øen. Det afhænger i høj grad af, hvad du selv er interesseret i at opleve.

Derfor vil vi gennemgå de bedste steder på Tenerife herunder. Vi beskriver de mest interessante byer og strande på øen, så du kan finde det sted, der passer dig bedst. Vi vil også anbefale et hotel i hver by på Tenerife – og du har mulighed for at gå direkte til booking, hvis det lyder som noget for dig.

Lad os se på mulighederne!

Costa Adeje – Det primære resort

Costa Adeje - Mest populære kyst på Tenerife

Costa Adeje er Tenerifes mest populære resort – det ligger på sydvestsiden af øen. På dansk kaldes stedet ofte for Adejekysten. Her er der meget livlige omgivelser og masser af ting at lave – der er flotte strande, golfbaner, sportsfaciliteter, barer, restauranter og meget mere.

Der er naturligvis også mange hoteller i Costa Adeje på Tenerife. De fleste ligger tæt ved kysten, nær Costa Adejes bedste strande. Af disse vil vi anbefale at bo nær enten Playa del Duque, Fañabé, Torviscas eller La Pinta. Det er også muligt at bo længere inde i landet, nær golfbanerne og selve byen Adeje som er længere nordpå. For de fleste turister giver det dog bedst mening at bo nær kysten, da Costa Adejes primære tiltrækningspunkt er strandene og alle underholdningsmulighederne nær kysten.

Priserne kan være højere i Costa Adeje sammenlignet med andre steder på Tenerife. Det skyldes, at området er så populært, og at de vigtigste turistresorter er bygget der. Men det er pengene værd, for Costa Adeje opfattes generelt som den bedste beliggenhed på Tenerife.

Playa del Duque, den nordlige strand på Adejekysten, er det dyreste område at bo i. Her kan du få en meget eksklusiv og luksuriøs ferie. Hotellerne ved strandene syd for Duque har mere rimelige priser, men stadig fin luksus. Det tager ikke lang tid at komme rundt i området, så uanset hvor du bor på Adejekysten kan du forvente et herligt ophold.

Fordele ved at bo i Costa Adeje
✓ Et område der egner sig til alle
✓ Kort afstand til flere gode strande
✓ Mange hoteller og restauranter i høj klasse

Bedste hotel i Costa Adeje: Gran Tacande – Gå til booking

Dette luksushotel er et af de bedst vurderede overnatningssteder på hele Tenerife. Hotellet er femstjernet og modtager en gennemsnitlig vurdering på 9 ud af 10 blandt tidligere gæster – hvilket er særdeles højt.

Der er flere lækre pools på stedet, fem minutters gåtur til stranden, og så ligger det i øvrigt nær Playa del Duque som er det mest luksuriøse område på kysten. Der kan vælges mellem forskellige værelser, lige fra et deluxe til en suite med havudsigt. Gran Tacande er det perfekte hotel til dig, der ønsker en luksusoplevelse med den bedst mulige beliggenhed på Tenerife! Du kan reservere dit værelse her.

Et billigere alternativ: Hotel Best Jacaranda – Gå til booking

Jacaranda-hotellet er firestjernet og byder ligeledes på rigtig fin kvalitet. Det er til gengæld lidt billigere end de mange femstjernede hoteller i området, og hvis du skal være på Tenerife i en uge eller længere, kan prisforskellen godt mærkes. Der er flotte værelser og gode faciliteter på dette familievenlige hotel.

Playa de las Americas – Natteliv og underholdning

Overnatning i Playa de las Americas, Tenerife

Playa de las Americas er et strandområde, som blot ligger få kilometer syd for Adejekysten. Her er der fokus på shopping og oplevelser om dagen, mens der er fest og fart på om natten.

Det er det bedste sted at bo på Tenerife for unge mennesker, som vil have det sjovt på ferien. Der er både adgang til lækre strande – samt et væld af barer, pubs og natklubber. Det mest populære festområde er det som kaldes Veronica’s Strip. Det ligger i den nordlige ende af Playa de las Americas og består af fire bygninger lige ved siden af hinanden, som alle har masser af barer, klubber og restauranter. Der er som regel åbent indtil næste morgen. Et fint sted at tage på bar hopping og prøve lidt af hvert. Længere sydpå i området, nær Avenida de las Americas, er der også rigeligt med barer.

Udover nattelivet er der en masse shoppingcentre og butikker i Playa de las Americas. Hvis du vil dyrke sport om dagen, er der både fodboldbaner, tennisbaner, surfing og øvrige vandaktiviteter.

Hotellerne i Playa de las Americas ligger i alle prisklasser – du finder alt fra luksushoteller til budgethoteller. Det er ikke et godt sted at bo for familier eller for dig der ønsker en rolig ferie. Til gengæld er Playa de las Americas et fremragende bud, når festglade unge spørger hvor man skal overnatte på Tenerife.

Fordele ved at bo i Playa de las Americas
✓ Tenerifes bedste natteliv
✓ Nemt at socialisere
✓ Strand og shopping

Bedste hotel i Playa de las Americas: Coral Suites & Spa – Book her

Dette hotel er kun for voksne, og det ligger tæt på nattelivet i Playa de las Americas. Du har også hurtig adgang til stranden. Hotellet er rent, der tilbydes en rigtig fin morgenmad og værelserne har køkken. På den måde kan du nemt lave mad selv. Der er swimmingpool og tagterrasse på stedet – og de fleste værelser har også balkon med god plads. Et perfekt hotel til singler, venner, grupper og par.

Los Cristianos – Familievenligt sted på Tenerife

Find hotel i Los Cristianos på Tenerife

Hvis du leder efter et familievenligt sted at bo på Tenerife, så er Los Cristianos nok den bedste mulighed. Det ligger syd for både Adeje- og Americas-kysterne. Los Cristianos var engang en lille fiskerby med en hyggelig havn. Nu er turismen også kommet dertil, men der er stadig en autentisk stemning.

Vi finder tre fine strande i området: Los Cristianos, Las Vistas og Los Tarajales. Den største af dem er Las Vistas, en kunstig strand med behageligt sand, som ligger lige ud til en bugt. Her kan man få den klassiske charter-oplevelse.

Grunden til at Los Cristianos anses som et familievenligt område er fordi mange af hotellerne har store familieværelser, mens der samtidig er børnevenlige attraktioner i området. Udover strandene er der flere legepladser, buffetresturanter, og der går transport til Jungle Park som er en imponerende zoologisk have.

Los Cristianos er altså et godt sted at bo på Tenerife med børn. Men området er også fint for par, seniorer, eller enhver som ønsker en rolig ferie i flotte omgivelser og med en god turismeinfrastruktur.

Fordele ved at bo i Los Cristianos
✓ Mange hoteller med store værelser
✓ Attraktioner for børn og unge
✓ Flotte strande og sikre omgivelser

Bedste hotel i Los Cristianos: Labranda – Book her

Dette hotel har den bedste beliggenhed i Los Cristianos, tæt på stranden og promenaden. Mange gode restauranter i nærheden. Morgenmaden er i topklasse, alle værelser har individuel balkon, og der er både pool og spa på hotellet. Trods alt dette er priserne yderst rimelige – bare husk at booke lidt inden afrejse.

Hotellet er familievenligt. Børn i alle aldre er velkomne. Hvis du rejser med børn under to år, kan du bede om en ekstra seng til værelset. Rejser I flere end tre personer sammen, bliver I dog nødt til at booke flere værelser, da Labranda kun har almindelige dobbeltværelser. Man finder formentligt ikke noget bedre og mere autentisk til prisen end dette hotel i Los Cristianos.

Santa Cruz – Den største by på Tenerife

Overnatning i Santa Cruz de Tenerife

Nu skal vi fra sydkysten til nordkysten. Her ligger Tenerifes største by: Santa Cruz de Tenerife, som har en befolkning på over 200.000 indbyggere. Santa Cruz er øens kulturelle og økonomiske knudepunkt. Derfor er der altid meget at opleve.

Det er stedet, du bør besøge, hvis du er interesseret i den kanariske kultur og gerne vil se hvordan de lokale lever. Santa Cruz er en by, hvor man nemt kan gå rundt, men der er også sporvogn og busser. De fleste store attraktioner ligger tæt på hinanden i byens centrum. Her ligger hotellerne i øvrigt også.

Blandt de bedste oplevelser i Santa Cruz vil vi anbefale Operahuset, det naturhistoriske museum, Plaza de España og de nærliggende monumenter. Noria-bydelen har de bedste restauranter. Her kan du nyde spiseoplevelser i topklasse. Flere af restauranterne har fokus på det lokale, kanariske køkken.

Man kan fint bo et par dage i Santa Cruz på feriens første dage for at opleve kulturen, og derefter drage mod syd og slappe af ved stranden resten af turen. Det er fordelen ved at arrangere rejsen selv – fleksibilitet!

Mange endagsturister kommer forbi Santa Cruz. Primært turister som bor på sydkysten, som kommer forbi på en dagstur, men også passagerer fra krydstogtskibe der sejler forbi havnen. Netop havnen er massiv og du kan også sejle videre til den anden store kanariske ø, Gran Canaria. Der er badestrande syd for byen, og flotte naturomgivelser mod nord. Kør et par kilometer vestpå til byen Puerto de la Cruz som har nordsidens bedste strande og som bestemt er en dagstur værdig.

Fordele ved at bo i Santa Cruz de Tenerife
✓ Oplev bylivet på en Atlanterhavsø
✓ Fokus på Tenerifes kultur
✓ Ikke overbefolket med turister

Bedste hotel i Santa Cruz de Tenerife: Hotel Principe Paz – Book her

Dette hotel ligger yderst centralt, tæt ved alle de største seværdigheder i Santa Cruz. Det ligger også tæt ved havnen. Derfor ser vi det som et af de bedste hoteller på Tenerife – i hvert fald hvis du er til kultur.

Hotel Principe Paz er forholdsvis moderne og byder på god komfort. Værelserne er ret almindelige, men badeværelserne er flotte og rummelige. Sengen er komfortabel. Der serveres en fin morgenmad på hotellet med velsmagende brød og kaffe. Beliggenheden er dog det bedste, og personalet hjælper gerne. Hotellet er i øvrigt ret billigt, uden at du overhovedet går på kompromis med kvaliteten. Af disse grunde er det et super populært hotel.

San Cristóbal de La Laguna – Det alternative valg

La Laguna Tenerife

Nabobyen til Santa Cruz hedder San Cristóbal de La Laguna – de lokale kalder den som regel bare “La Laguna”. Det er en by, som de fleste turister overser, da den ikke ligger ud til kysten.

La Laguna er den by, hvor Tenerifes nordlige lufthavn ligger i. Der er ikke langt til hverken Santa Cruz eller Puerto de la Cruz, så af praktiske årsager kan man nemt overnatte i La Laguna. Det er den næstmest befolkede by på øen med sine godt 150.000 indbyggere. Derfor sker der altid lidt, og der er fine underholdningsmuligheder. Hvis du vil på sightseeing, så er bycentrum ret spændende – især med de gamle kirker, hvor især Catedral de la Laguna og Iglesia de la Concepción er flotte. Men de naturlige omgivelser, som kan være kuperede, er måske den bedste del ved at opleve denne del af Tenerife.

Der er mange parker, sportsfaciliteter, og lokalliv i byen. Det er ikke en turistby – du vil møde langt flest lokale, når du er rundt i La Laguna. Tenerifes historiske museum ligger i denne by, og der er også flotte arkitekturværker – også udover kirkerne – som fx Casa Salazar. Hoteller er der et par stykker af, og priserne er rimelige.

Vi vil ikke anbefale et helt ophold i San Cristóbal de La Laguna for førstegangsbesøgende på Tenerife. For dig, der skal til Tenerife for første gang, er det bedre at bo på et resort på sydkysten eller i Santa Cruz. Men hvis du allerede har haft den klassiske Tenerife-oplevelse, eller hvis du ønsker at opdele din tur og overnatte to forskellige steder, så kan La Laguna tages til overvejelse. Det er et fint sted at overnatte for at opleve den lokale kultur på Tenerife, men ikke det ideelle sted at bo hvis du gerne vil på stranden hver dag.

Fordele ved at bo i La Laguna
✓ Langt mindre turistet end andre dele af øen
✓ En fine base for at opleve den nordlige del af Tenerife
✓ Få indsigt i lokallivet og kulturen

Bedste hotel i La Laguna: Hotel Aguere – Book her

I stedet for at anbefale et luksushotel (dem er der også nogle af i La Laguna) foretrækker vi faktisk dette 1-stjernede hotel. Lad dig ikke narre af den ene stjerne – det er nemlig et virkelig dejligt overnatningssted. Hotellet ligger i en historisk bygning i centrum og personalet står til rådighed 24 timer i døgnet. Stedet er flot indrettet i en lokal stil, og der er ingen tvivl om, at hotellet har karakter.

Værelserne er ikke de største, men de er rene, og der er god værdi for pengene. Der er klædeskab på værelset hvor du kan opbevare dit tøj og dine øvrige ting. Internettet fungerer fint. Der er ikke mange ekstra faciliteter, men der er dog en god morgenbuffet og en solterrasse.

Hotel Aguere egner sig godt til alle som ønsker en autentisk oplevelse i en mindre besøgt by på Tenerife. Det er især populært blandt solorejsende og par i alle aldre. Priserne er som regel billige, så overvej dette hotel hvis du skal bo i San Cristóbal på turen til Tenerife.

Skriv en kommentar