Seværdigheder i Sevilla

Seværdigheder i Sevilla

Hvis Madrid er Spaniens hjerte, er Sevilla sjælen. Overalt hvor du kigger, kan du nærmest smage kulturen og mærke passionen i byen. Store dele af den kultur, der er karakteristisk for hele Spanien, stammer oprindeligt fra Sevilla.

Den farverige andalusiske hovedstad har derfor noget for enhver smag. Byen er kendt for ekstremt varme somre, milde vintre, appelsiner, lækker tapas og livsglade mennesker. Byen pulserer af liv, men ikke på samme måde som i større byer som Barcelona, der nogen steder kan virke overrumplet af turister. Selvom det er en stor by, har den stadig formået at holde på charmen, og de 1,2 mio. mennesker lever i et langsommere tempo, end de fleste europæiske storbyer.

Der er mange ting at tage sig til, lige fra ”tapasture” og historiske katolske monumenter til verdens største trækonstruktion og medrivende fodboldstadions. Her får du overblikket!

La Catedral de Sevilla

Sevillas katedral
Seville Catedral” – (CC BY 2.0) by Anna & Michal

Katedralen blev i 1500-tallet bygget på stedet, hvor der før lå en moské, og blev bygget for at demonstrere Sevillas magt og rigdom efter Reconquistaen. Med 80 kapeller er det den største gotiske katedral i verden, og den figurerer også på UNESCO’s verdensarvsliste.

De mange smukke kunstværker og arkitektoniske detaljer kombineret med det historiske vingesus, gør katedralen til et must-see. Som sidenote, er det værd at bemærke, at Christopher Columbus ligger begravet inde i katedralen. Derfor er den både interessant fra et kulturelt og et historisk synspunkt.

Sevilla FC

Sevilla FC er det mest succesfulde hold i Sevilla og i hele Andalusien, og er desuden en kæmpe del af byens sjæl, da mange af de lokale lever og ånder for klubben, som har hjemmebane på Ramón Sánchez Pizjuán. Det fantastiske stadion, er en af de største turistattraktioner i hele regionen, og det kan klart anbefales, at tage ind og se en kamp, hvis du befinder dig i byen, mens de spiller. Hvis der ikke spilles kampe mens du er i byen, kan du i stedet tage på en stadion tour. Her bliver du vist rundt på stadion, hvor du blandt andet kommer ind i omklædningsrummene, trofærummene samt tribunerne, hvor der er plads til 42.000 tilskuere.

De mest interessante kampe, er når de spiller mod Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid og Valencia, og selvfølgelig når de møder by rivalen Real Betis i det drabelige Derbi sevillano, men det er dog også de dyreste billetter. Klubben har en international fanbase, og millioner af mennesker verden over ser med, når Sevilla spiller. På stadion kommer der altid tryk på kedlerne, for Sevilla spiller flot og attraktiv fodbold, og er altid garant for god underholdning. Spil online hos for eksempel bet365 der tilbyder odds 67.00 hvis Sevilla FC skulle vinde La Liga i denne sæson, bare for at give underholdningsniveauet endnu et nøk op ad. 

Las Setas de Sevilla

Las Setas de Sevilla er placeret på Plaza de la Encarnatión, og bliver beskrevet som den største trækonstruktion i verden. Den er designet af den tyske arkitekt Jürgen Mayer, og er formet som seks kæmpe parasol-lignende skulpturer, og indeholder et akvarium, et marked, en restaurant og en stor åben plads.

Skriv en kommentar