Bedste rejsemål i oktober

Rejsemål i oktober

Oktober er en ret interessant måned at rejse i. Det er uden for turistsæsonen, men de fleste danskere har efterårsferie samt lidt frie weekender, så det er et oplagt tidspunkt at rejse. Samtidig begynder regnen at komme, mens temperaturen falder i Danmark – så hvor er det varmt i oktober? Og hvad er de bedste rejsemål i oktober? Få nogle gode forslag her!

Hvis du ikke var ude at rejse i sommerferien, eller hvis du bare længes efter udlandet i efteråret, så er det oplagt at tage på tur i oktober. Men det handler også om at finde det rette rejsemål, og vi har nogle ret specifikke forslag.

Lissabon – Portugal

Lissabon er en vidunderlig by, hvor der er rigtigt godt vejr i oktober. I de seneste par år er turismen gået helt amok i byen, men i oktober er det ikke så slemt, som det er fra maj til august. Derfor er det måske den bedste måned at besøge Lissabon, så det er et glimrende rejsemål til efterårsferien.

I Lissabon kan du se historiske seværdigheder, nyde godt vejr ved kysten, spise lækker portugisisk mad og tage dagsture til andre spændende steder. Tag for eksempel den korte tur til enten Sintra eller Cascais – to mindre byer der ligger lige i nærheden.

Læs vores bedste forslag til hoteller i Lissabon!

Madrid – Spanien

Madrid ligger ikke ved kysten, men det er måske heller ikke en strandferie, du har i tankerne for oktober. Hvis det er, kan du altid vælge et af de mange andre rejsemål. Men såfremt du er på udkig efter en kulturel ferie, hvor solen stadig skinner, så vælg Madrid!

Her har du nemlig mulighed for at besøge Prado-museet som er i absolut verdensklasse. Spis også hos verdens ældste fortsat eksisterende restaurant, Botín, eller besøg den dejlige Retiro-park og hold en picnic. Hvis du har en uge eller længere i Madrid, så sæt en dag til side for at tage til Segovia, som har nogle af Spaniens smukkeste seværdigheder. Turen tager cirka en time med bil, bus eller tog.

Los Angeles – USA

Los Angeles ligger ved kysten i det sydlige Californien. Der er dejlige strande lige i nærheden, og vejret er næsten altid godt i oktober – i hvert fald bedre end i Danmark. Derfor er Los Angeles bestemt et af de oktober rejsemål, du bør se nærmere på.

Byen er især kendt for filmindustrien. Se Hollywood-skiltet, gå rundt ved Hollywood Walk of Fame, eller besøg Universal Studios. Rejser du med børn i oktober måned, så kan I også tage forbi det californiske Disneyland. En køretur op til San Francisco er oplagt, hvis du har mange dage til rådighed. Det er nemt at leje bil i Los Angeles, og det er overraskende billigt.

Athen – Grækenland

Athen er et forholdsvis prisvenligt rejsemål, og byen byder på næsten alt, hvad man kan drømme om.

Først og fremmest er der historien. Athen er en af de ældste byer i verden, og den har været kendt lige siden antikken. Parthenon på Akropolis er en af de bedste seværdigheder, men der er utallige interessante ting at se. Spis klassisk græsk mad og slap af ved kysten – nogle alternativer til Athen kan være flere af de græske øer, hvor du kan booke en charterferie, men kulturelt er der intet andet sted i Grækenland, der kan udfordre Athen.

Istanbul – Tyrkiet

Tyrkiet ligger ret tæt på Grækenland. Hvis du allerede har besøgt Athen, eller hvis du ønsker en lidt anderledes oplevelse, så besøg Istanbul. Byen egner sig nemlig perfekt til en tur i oktober.

Istanbul er Europas største by, men den er faktisk fordelt mellem både Europa og Asien. Kulturen er historisk og interessant – Istanbul var engang kendt under navnet Konstantinopel og var en romersk storby. I dag er der fortsat mange seværdigheder, og midt i oktober (mellem den 7. og 16.) er der en verdenskendt filmfestival, som bidrager yderligere til kulturen.

Kender du til andre gode rejsemål i oktober måned, som du gerne vil anbefale andre? Skriv i kommentarfeltet herunder!

Kategorier Generelt

Skriv en kommentar