Bedste rejsemål i Østeuropa

Østeuropa destinationer

Levestandarden i Østeuropa er vokset meget over de sidste par årtier. Der er mange østeuropæiske destinationer, som er værd at besøge, da de er forholdsvis prisvenlige og byder på mange kulturelle seværdigheder. Her får du overblikket over de bedste rejsemål i Østeuropa.

Vi betragter Østeuropa som værende den østlige halvdel af det europæiske kontinent, og dermed primært de lande, der i størstedelen af det 20. århundrede lå øst for jerntæppet.

Moskva

Ruslands hovedstad kommer til at stå øverst på denne liste. Moskva er en massiv by, og der er rigeligt med seværdigheder. Lige fra Kreml og den røde plads til Bolshoi teatret, samt de mange flotte kirker og offentlige parker.

Samtidig er Moskva den næststørste by i Europa, så der er rigeligt med underholdningsmuligheder, for der sker altid noget. Der er et vildt natteliv, gode restauranter, mange teatre og forestillinger, for ikke at glemme de mange internationale begivenheder, der finder sted i Moskva.

Som turist er Moskva et yderst interessant rejsemål. Du skal have visum for at komme til Rusland, men det er normalt ret ligetil. Moskva modtager også mange forretningsrejsende fra overalt i verden. Derfor er der masser af gode hotelfaciliteter, og det bør altid planlægges på forhånd. Tjek vores guide til hotel i Moskva hvis du mangler overnatning.

Skt. Petersborg

Skt. Petersborg er Ruslands næststørste by – og stadig en massiv metropolis. Der er næsten lige så mange indbyggere i Skt. Petersborg, som der er i hele Danmark, så du kan altså få dig lidt af en storbyoplevelse.

Mange mener, at Skt. Petersborg er flottere end Moskva. Byen ligger ved vandet, og der er tit nordiske og baltiske krydstogtsrejser, som kommer forbi Skt. Petersborg.

I selve byen kan du se Opstandelseskirken, Vinterpaladset, Eremitagen (museum grundlagt i 1700-tallet) samt flere andre store seværdigheder. Skt. Petersborg er en af de største kulturbyer i verden. Derfor er det også en destination i Østeuropa, som alle rejsende bør besøge mindst én gang i livet. Sørg også for at tilbringe nok dage i byen, da der er så meget at opleve. Et ophold på en uge er ideelt.

Warszawa

Polens hovedstad Warszawa har været igennem en del i løbet af årene. Trods en lang historie føles den i dag som en meget moderne by. Der er skyskrabere og mange yderst moderne faciliteter. Warszawa har dog stadig sin gamle bydel, som står indskrevet på Verdensarvslisten, og som er meget charmerende.

Seværdigheder er der nok aha i Warszawa, for det er Polens kulturelle midtpunkt. Det er også en by med en ganske høj levestandard. Priserne er også en del højere nu, end de var engang. En tur til Warszawa er rigtigt nem, da det er inden for en overskuelig afstand af Danmark. Samtidig er Polen et EU-land som indgår i Schengen – derfor kan du trygt rejse dertil. Der er ingen krav om visum eller lignende. Byen har i øvrigt mange hoteller – flere af dem ganske fine – og grundet den centrale beliggenhed i Polen såvel som Østeuropa er der forbindelser videre til mange andre destinationer.

Find ud af hvor du skal bo i Warszawa hvis du har planer om at besøge byen.

Krakow

Krakow er en af de mere traditionelle byer i Polen – dog stadig en storby. Engang var det hovedstaden, og Krakow har en meget velbevaret gammel bydel, som er den primære attraktion.

Grundet den rige kultur i byen har Krakow tidligere været europæisk kulturhovedstad. Der er mange flotte kirker og museer. Mange af seværdighederne i og omkring Krakow relaterer sig til 2. Verdenskrig, hvor der desværre skete nogle store brutaliteter i regionen.

Budapest

Budapest er uden tvivl en af de smukkeste byer i Europa. Den ligger ved Donau-floden og har en vidunderlig arkitektur. Budapest har mange seværdigheder, og det er på mange måder en eventyrlig by, som egner sig rigtigt godt til en uges ferie.

Med årene er Budapest dog blevet mere og mere turistet. Det har også sat priserne lidt op. Men du kan stadig nyde byen til en pris, der er lavere end de fleste storbyer i Vesteuropa. Budapest har både prisvenlige hostels samt store luksushoteller, så der er noget til enhver smag. Det ungarske sprog er svært, men mange i Budapest taler efterhånden engelsk, så det er forholdsvis nemt at begå sig i byen.

Lviv

Lviv ligger i det vestlige Ukraine og er en usædvanligt interessant by. Der er en lidt anden kultur end i Ukraines andre storbyer. Det skyldes blandt andet, at Lviv har været en del af mange forskellige lande i løbet af årene. Der har været meget tysk og østrigsk indflydelse, hvilket kan ses på historien såvel som arkitekturen.

Hvis du leder efter et rejsemål i Østeuropa, som er forholdsvis undervurderet, og som byder på flotte seværdigheder, så tag en tur til Lviv. Byen kan indgå som en del af et større roadtrip i Europa, eller du kan flyve direkte dertil og tage en storbyferie. Se især operaen, de mange kirker, Potocki-paladset og Sobieskis hus.

Kiev

I Ukraine må vi selvfølgelig heller ikke glemme hovedstaden Kiev. Også kendt som Kyiv. Det er en af de største byer i Østeuropa og naturligvis den største i Ukraine. Flere folkefærd har boet i Kiev over årene, men byen er i dag mest kendt for at være et centrum for de ortodokse kristne. Skt. Sofia katedralen er imponerende, men du finder også masser af gode seværdigheder som ikke relaterer sig til religion. For eksempel er der et fantastisk teater i Kiev, over 20 forskellige museer, og byen har en af de flotteste undergrundsbaner i verden.

Det er nemt at rejse til Kiev, da byen har en stor lufthavn med ruter mange steder hen. Indimellem er der direkte ruter fra Danmark, men ellers kan du komme dertil med én mellemlanding, og priserne er rigtigt gode. Generelt rækker pengene langt i Kiev, hvor du kan bo godt og spise rigtigt godt for et mindre beløb end i mange andre østeuropæiske hovedstader.

Beograd

Serbiens hovedstad Beograd overses ofte. Det er en af de ældste byer i Europa, hvilket vidner om en lang historie og en interessant kultur.

Beograd har over 1,5 millioner indbyggere i hele hovedstadsområdet. De fleste er serbere, men der er også mange minoriteter, fx fra andre dele af det gamle Jugoslavien.

Byen er et kulturelt og politisk centrum for landet og har tidligere været det for hele Balkan-regionen. Der er mange seværdigheder i Beograd, men noget andet at være opmærksom på er de mange festivaller. Beograd har en stor årlig filmfestival, såvel som en musikfestival og meget mere. Byen er relativt prisvenlig, og der er rigtigt meget at opleve, så vi vil anbefale mindst tre dage i Beograd – og gerne mere hvis muligt!

Varna

Bulgarien er på mange måder et undervurderet land. Når de fleste danskere tænker på Bulgarien, så er det ofte med tanker på Sunny Beach eller hovedstaden Sofia. Mens begge disse steder er værd at besøge, så vil vi først og fremmest anbefale en anden by – Varna. Det er en flot kystby med en stor historie. Den har sin egen lufthavn, så du kan snildt flyve dertil.

Priserne i Varna er yderst fornuftige, der er ganske sikkert i byen, og du har adgang til både kulturliv og strand. Af disse grunde fortjener Varna at blive betragtet som en af de bedste destinationer i Østeuropa.

Tallinn

Ikke alle opfatter Tallinn og Estland som Østeuropa – nogle betragter Estland som nordisk – men ikke desto mindre vil vi tilføje Tallinn til denne liste, da den geografisk ligger langt nok øst på, til at det giver mening. Det er en super interessant og hyggelig by, som i øvrigt også har en dansk historie. Danskerne var i krig i Estland under ledelse af Valdemar Sejr, danskerborgen blev bygget, og Dannebrog faldt i nærheden af Tallinn.

I dag er det en populær turistby, da Tallinn har en god beliggenhed ved havet. Højdepunktet er den gamle bydel, som har flotte middelalderbygninger. Udover ren turisme er der mange unge mennesker fra forskellige egne af Europa, som flytter til Tallinn, da byen er et center for startups og nye virksomheder i Europa.

Kategorier Generelt

Skriv en kommentar