Attraktioner i Milano – Forslag til fantastiske oplevelser

Milano er Italiens næststørste by, men uden tvivl den mest undervurderede. Mens typiske turister ofte drager til Rom, Firenze og Venedig, så overser de ofte Milano. En stor fejl – der er nemlig fantastiske seværdigheder og attraktioner i den velhavende, norditalienske by.

Hvis du dog er én af dem, der planlægger en rejse til Milano, så kan du se frem til noget uforglemmeligt!

For at give lidt inspiration og for at guide dig godt på vej, så får du her nogle tips til de bedste attraktioner i Milano. Jeg håber, at du kan bruge forslagene!

Milanos 3 bedste seværdigheder

Jeg betragter byens 3 bedste seværdigheder til at være disse:

 • Duomo di Milano – Byens domkirke
 • Teatro Alla Scala – Det mest prestigefyldte operahus i verden
 • Santa Maria delle Grazie – Stedet med Da Vincis maleri, “Den Sidste Nadver”

Domkirken i Milano er absolut oplagt at besøge. Det er byens primære attraktion, og den ligger helt centralt i byen, så det er næsten umuligt at misse den. Én ting er dog at se den udefra – en anden ting er at få en guidet tur inde i domkirken. Kan klart anbefales, da den er historisk, veldesignet og vedligeholdt, samtidig med at det er en af verdens største domkirker (kapacitet på 40.000 mennesker).

Du kan booke en rundvisning i domkirken samt fast-track-entré. Her får du i øvrigt også en tur op på domkirkens tag/terrasse. Book lige her.

Teatro Alla Scala er byens velkendte operahus, der benyttes til forestillinger af absolut verdensklasse. Det er en kulturel oplevelse af de helt store at komme herind. Først og fremmest kan det anbefales at se en forestilling, men bare det at komme ind i Teatro Alla Scala er i sig selv fantastisk. Sæsonen, hvor der er mest gang i operahuset, er fra december til maj. Flere historiske præstationer af store kunstnere er sket i Teatro Alla Scala. Dertil er der også et fremragende museum inde i selve bygningen.

Også har vi selvfølgelig Santa Maria delle Grazie: Den gotiske kirke, der blev bygget omkring 1465, og som var designet af en af Italiens førende kunstnere under Renæssancen – Bramante. Kirken er dog mest kendte for at huse et af verdens mest kendte kunstværker. Du finder nemlig Leonardo da Vincis “Den Sidste Nadver”, der forestiller Jesus og alle disciplene. Et fremragende værk. Der kan være lidt kø, men det er det hele værd. Udover maleriet finder du også andre ting af interesse i kirken. Arkitekturen er i sig selv interessant, og der er flere kunstværker derinde.

Du kan få en tour, hvor en guide tager dig og nogle andre rejsende med rundt til flere seværdigheder i Milano, heriblandt kirken hvor “Den Sidste Nadver” befinder sig. Rundvisningen varer tre timer i alt, og du får også andre attraktioner at se på vejen. Vigtigst af alt: Du kan springe billetkøen til Santa Maria delle Grazie og Den Sidste Nadver over. Book hjemmefra og få en god pris!

Det var mit bud på de 3 bedste seværdigheder i Milano, som absolut skal opleves. Men det er ikke de eneste: Herunder er der lidt flere forslag til den kulturelle rejsende, der gerne vil opleve endnu mere på turen.

Yderligere attraktioner i centrum

Du finder en masse fantastiske attraktioner i centrum af Milano. Alt fra bygninger med unik arkitektur, til historiske museer, til verdenskendte shoppingcentre, og en hel del mere oveni.

Galleria Vittorio Emanuelle II i Milano

Galleria Vittorio Emanuele II er en historisk arkade med luksusforretninger, som absolut skal besøges. Verdens ældste shoppingcenter, og bestemt også et af de smukkeste. Du finder flere dyre modeforretninger herinde, ligesom der er caféer og restauranter af højeste klasse. Fliserne er pænt udsmykkede, ofte med historiske motiver. Taget er smukt, or butikkernes arkitektur er også fantastisk. Der er masser af ting at lave, og selv hvis du ikke er til shopping, er det et dejligt sted at se. Galleria Vittorio Emanuele II ligger lige i nærheden af Il Duomo (domkirken), så du kan passende opleve de to ting den samme dag.

Helt centralt er der også slottet Castello Sforzesco. To vigtige og indflydelsesrige italienske familier, Visconti og Sforza, styrede tingenes gang herfra – så tidligt som i det 13. århundrede. Det er et kæmpe slot, som ligger midt inde i Milano, og som i den grad er værd at se. Du kan gå derhen på ganske kort tid fra Domkirken og Galleria. Så længe du er der, er det også oplagt at træde indenfor i slottet. Der er nemlig storslåede kunstværker, blandt andet fra Michelangelo. Også er der udstillinger med gamle våben fra tidligere tider – samt en afdeling for historisk italiensk musik. Så der er lidt af hvert.

Pinacoteca di Brera er et kunstakademi, hvor der desuden er et glimrende museum. Består primært af kendte italienske renæssanceværker, men der er en del forskelligt. Du kan købe en billig entré og komme ind at se det hele, men det er også muligt at få en guidet rundvisning, hvis du er villig til at betale lidt ekstra.

San Maurizio er en kendt kirke i byen, der også er værd at se. Det er en af de smukkeste, især indvendigt. Og sammen med San Maurizio er der et storartet arkæologisk museum, så du kan passende tage dem samme dag.

Et par øvrige hurtige anbefalinger:

 • Sant’Ambrogio – kirke fra 300-tallet
 • Leonardo da Vincis musem for videnskab og teknologi
 • Byens moderne kunstmuseum

Særlige områder i og udenfor byen

Centrum er noget helt specielt, da det vrimler med gode seværdigheder. Derudover er der fine underholdningsmuligheder, og gode steder at spise.

Ellers betaler det sig også at tage til Navigli, også kendt som Naviglio. Det er et distrikt i den sydvestlige del af byens centrum, hvor der løber en kunstig flod igennem (designet af da Vinci). Det er et sted, hvor du finder masser af unikke forretninger. Derudover er der barer af verdensklasse, samt gode restauranter. Et perfekt sted at tage hen om aftenen.

Hvis du har lyst, kan du booke en 2-timers privat apertivo tour, som blandt andet kommer forbi Navigli.

Navigli i Milano

Noget længere udenfor byen er der Fiera Milano RHO. Et populært udstillingsområde, hvor du kan se udstillinger for biler, kunst, endda mad og langt mere. Udstillingerne ændrer sig hele tiden, så der er altid noget nyt. Et glimrende område, hvis du vil prøve noget lidt andet, end hvad centrum af Milano har at byde på. Du kan tage tog eller metro dertil – det ligger i den nordvestlige retning.

Hvis du ønsker en endagstur til andre byer og områder i nærheden, kan du for eksempel overveje:

 • Como-søen
 • Varese
 • Bergamo
 • Parma
 • Modena
 • Bologna
 • Genova
 • Torino

Como-søen kan for eksempel kombineres med Varese på én dag. Parma, Modena og Bologna kan også opleves samme dag. Torino er lidt større, så her kan du måske afsætte 2 dage, hvis du gerne vil se den.

De bedste parker til afslapning

Parker er der også rigeligt af i Milano. Og de er nogle af byens bedste attraktioner, hvis du har brug for et flot syn, og for samtidig at slappe lidt af efter et par timers travlhed i centrum.

Parco Sempione er et godt sted at starte. Ligger ganske tæt på Castello Sforzesco, som vi nævnte tidligere som en af byens bedste oplevelser. Parken har en flot og mysterisk fontæne, samt flere interessante bygninger omkring. Der er også mange træer og bænke, hvor du simpelthen bare kan sætte dig og slappe af. Milanos svar på Central Park, og med interessante ting i alle retninger, når du forlader parken igen!

Tjek desuden Guardino della Guastalla. Ikke den største park, men en ret flot en af slagsen. I midten er der en sø, og rundt omkring er der flotte italienske bygninger og naturlige træer. Der er næsten ingen trafik i nærheden, så det er et roligt sted at tage hen. Ikke enormt populært blandt turister, men mange lokale milanesere ser det som en godt sted. Især til frokostpausen midt på dagen!

Giardini Pubblici er et andet godt valg. Det er en lidt “rå” park, der ikke er den smukkeste eller bedst veludsmykkede, men som til gengæld har reel natur, og hvor der er fine attraktioner. Der er blandt andet naturlige søer, mulighed for at se på dyr, samt minibiler som børn kan køre rundt i. Der er mange træer, og parken er helt anderledes i forhold til den forrige.

Modsat Giardini Pubblici er der en anden park, der hedder Giardini di Villa. Den er forbeholdt for børn og deres forældre. Det er en rolig park, som er oplagt at tage ind i, hvis I rejser som familie. Utrolig grøn, og ligger lige op af én af Milanos mest kendte bygninger.

Shopping i Milano

Du kan tage ud at shoppe flere steder i Milano. I byens centrum er der selvfølgelig en del butikker at se nærmere på, men der er også fine områder andre steder i byen, hvis du vil sætte fokus på at købe ind og kigge i vinduer.

Galleria Vittorio Emanuele II er det første sted at tage hen. Vi nævnte det også tidligere som en generel attraktion. Her er der dyre forretninger af absolut højeste kvalitet.

Et solidt alternativ er at besøge kvarteret, Quadrilatero d’Oro. Fire gader fyldt med de bedste modebutikker (Armani, Prada og Versace er eksempler).

Brian & Barry Building har 12. etager med modeshopping for både mænd og kvinder. Ligger forholdsvis centralt i byen.

Corso Como 10 er et andet af byens mest populære steder at tage hen for at se efter mode.

For specialforretninger kan du besøge Navigli-distriktet, sydvest i centrum, som vi nævnte tidligere i artiklen. Der er mange gode nichebutikker.

Brera-distriktet har også forretninger af alle slags, især private forretninger med moderne italienske produkter.

Corso Buenos Aires har alle slags forretninger og har den højeste koncentration af butikker i hele Europa. Et must for enhver shoppingentusiast, som gerne vil se på varer fra kendte mærker, dyre som billige! Måske endda det allerbedste sted at shoppe i Milano. Kan klart anbefales.

Sportslige attraktioner i Milano

Italien er et kæmpe fodboldland, så det giver mening at se fodbold, hvis du også er fan.

Det største og klart mest kendte stadion i Milano er Stadio Giuseppe Meazza, også kendt som San Siro. Det benyttes af to historiske storklubber – Inter Milan og A.C. Milan.

I de fleste weekender er det muligt at tage ind at se en kamp på dette fodboldstadion. Ellers kan du også bare komme til rundvisning, hvilket er noget billigere.

Ellers er basketball populært i det nordlige Italien, og der er flere gode klubber i Milano, som du kan tage ind at se.

Hvis du tilfældigvis er i byen i september, så overvej at drage 20 kilometer nordpå til Monza for at se Formel 1. En fantastisk oplevelse, der godt nok kan være lidt dyr, men som måske er det allerbedste sport, Italien har at byde på. Italienerne er vilde med Ferrari, og der er en vanvittig stemning under årets F1-race i Monza.

Alt det andet

Udover de oplevelser, der allerede er nævnt, så har Milano naturligvis endnu mere at byde på.

Jeg anbefaler dog, at du selv går lidt på jagt, når du kommer frem. Hvis du allerede checker de fleste af ovenstående forslag fra artiklen, så har du tid til at gå rundt i byen og selv falde ind i byens charme. Her findes nogle af de allerbedste oplevelser – dem, som man aldrig forventer, men som optræder ud af den blå luft.

Du skal være velkommen til at printe denne side ud og tage forslagene med dig på turen. Du kan også dele den på Facebook, hvis du har medrejsende, der også kunne være interesserede i at lære mere om alle seværdighederne i Milano.

Spørgsmål er velkomne i feltet herunder – så skriv endelig, hvis du vil vide mere om Milanos attraktioner!

Skriv en kommentar