Hvor skal man bo på Malta?

Hvor skal man bo på Malta

Middelhavsøen Malta byder på lunt vejr, antik kultur og masser af moderne underholdning. Derfor er det et af Europas mest populære rejsemål, og du kan flyve direkte fra Danmark til Malta. Mange booker ferien igennem et rejseselskab, men hvis du ønsker mere fleksibilitet kan du arrangere rejsen selv. Det fører dog til et relevant spørgsmål: Hvor skal man bo på Malta som turist?

Hovedøen Malta har forskellige byer og områder. De mest kendte af Sliema, Valletta og St. Julians. Derudover er der den nordlige ø Gozo som også er en del af nationen Malta. I sidste ende afhænger det af, hvad du interesserer dig mest for. Valletta er nok Maltas smukkeste by, mens St. Julians er det mest festlige område.

Vi vil gennemgå de vigtigste områder på Malta herunder – med en tilhørende hotelanbefaling i hvert afsnit!

Valletta

Valletta er Maltas hovedstad. Byen ligger på en halvø mellem to havne og er især kendt for sin flotte arkitektur – se bare billedet øverst i artiklen.

Der bor kun omkring 6.000 indbyggere i Valletta, men lad dig ikke narre: Det er stadig Maltas vigtigste by, når det kommer til kultur, handel og administration. Mange af Maltas gode seværdigheder ligger i Valletta. Derfor er der mange turister, der vælger at opholde sig i Valletta. Byen er især god til overnatninger, hvis du ønsker en kulturel rejse til Malta og helst vil bruge tid på at udforske arkitektur, museer, shopping og restauranter.

Fra Valletta kan du tage busser rundt til andre byer på Malta. Du kan også tage færgen til Sliema på den anden side af vandet – en ganske kort tur.

Hvem bør overnatte i Valletta?

Dig der ønsker en kulturel ferie og som gerne vil vågne op i flotte omgivelser.

Bedste hotel i Valletta: The Phoenicia Malta – Book her

Hvis du vælger at overnatte i Valletta, så bør det være for at få en helt særlig oplevelse. Det får du hos Phoenicia Malta som er et femstjernet hotel med service og faciliteter i topklasse. Hotellet ligger i den sydvestlige del af Valletta. Phoenicia er kendt for sin traditionelle stil, elegante værelser, den lækre pool, den store have, og den gode stemning – der er live musik på stedet.

Det er ikke et billigt hotel, men det er alle pengene værd!

Sliema

Sliema er den by, der ligger lige nord for hovedstaden Valletta, separeret af bugten. Det er den tættest befolkede by på Malta, og det fortæller egentlig meget godt at Sliema er et sted med masser af aktiviteter.

Det er et ganske flot område, hvor mange af bygningerne dog er til almindelig beboelse. Du finder rigeligt med restauranter, caféer og barer i Sliema. Forretninger er der også nok af. Byen er i øvrigt en af de dyreste på Malta – hvis man som malteser (eller fast tilflytter) bor i Sliema, så er det et godt tegn. Det er en by, som over de sidste par årtier har trukket rigtigt mange folk til. Som turist mærker man dog ikke prisforskellen mellem stederne på Malta så meget.

En af de bedste attraktioner i Sliema er den promenade der kaldes “Sliema Front”. Promenaden grænser direkte op til kysten. Det er et godt sted at tage en gåtur om aftenen eller løbe en tur om dagen. Med hensyn til arkitekturen finder du både traditionelle maltesiske bygninger samt mange moderne lejlighedsbygninger. Der går busser fra Sliema til de vigtigste steder på Malta.

Hvem bør overnatte i Sliema?

Hvis du er typen, der spørger – hvor skal man bo på Malta, hvis man vil lidt af det hele? Så er Sliema nok svaret. Her er der nemlig ikke ret mange begrænsninger. Du kan opleve kultur og aktiviteter, men du er også tæt på vandet, og der er mange hoteller og restauranter i byen.

Bedste hotel i Sliema: The Preluna Hotel – Book her

Det er et af de mest populære hoteller i Sliema og det har en god beliggenhed lige ud til promenaden. Der er pool og strand ved hotellets grund – faktisk en privat strand for hotellets gæster. Du har nem adgang rundt til seværdighederne i Sliema og der er busstoppested i nærheden. Der er mange mennesker i området omkring hotellet, men det er der overalt i Sliema. Priserne er yderst fornuftige, så der er god værdi for pengene.

St. Julian’s

St. Julian’s er en af de mest turistede byer på Malta. Den ligger direkte vest og nord for Sliema. Byen har flere områder, hvoraf et af dem er det farverige men også kontroversielle Paceville.

Generelt er St. Julian’s – og især Paceville – kendt for nattelivet. Det er her, at Maltas vildeste natklubber og barer ligger. Det gør området til et interessant sted at overnatte, hvis du gerne vil ud at feste og fyre den af. Men det kan også være ret kaotisk, så man skal vide hvad man går ind til.

Det festlige Paceville er dog kun et af flere distrikter i St. Julian’s by. I de andre er der mere ro på. Der er nogle flotte bygninger, kirker og små promenader og gangstier ud til vandet. Derfor kan man godt vælge St. Julian’s selvom man ikke er til fest, men det er dog på grund af Paceville og nattelivet, at området trækker så mange turister til.

Hvem bør overnatte i St. Julian’s?

Vi vil især anbefale byen til unge, som gerne vil feste. Området Paceville har et vildt natteliv. Faktisk er det kendt som en af Europas førende fest-destinationer. Så du bør vælge området, hvis du vil ud at fyre den af, uanset om det er solo eller med vennerne.

Bedste hotel i St. Julian’s: Hotel Argento – Book her

Dette hotel ligger lige op af distriktet Paceville. Udover den gode beliggenhed er der flotte værelser med komfortable møbler. Selvom det er et firestjernet hotel med rigtigt mand fordele, så er priserne faktisk ret lave. Prisen for en nat starter omkring 500 kroner, hvis du booker lidt tid i forvejen.

St. Paul’s Bay

Endnu længere nordpå finder vi St. Paul’s Bay. Det er en af Maltas største byer, når vi måler på plads. Befolkningsmæssigt bor der cirka 29.000 indbyggere. Dog er der over dobbelt så mange mennesker til stede i højsæsonen, da St. Paul’s Bay er et ret populært område blandt turister.

Historien bag navnet er interessant. St. Paul’s Bay er opkaldt efter Apostlen Paulus, hvis skib forliste på Malta – og det skete ved denne bugt. Området er ganske flot, og der er flere naturlige seværdigheder end i mange af Maltas øvrige byer.

Faktisk er der en rigtig dejlig strand ved bugten. Der er også fine underholdningsmuligheder inde i byen. Det er generelt nemt at finde hotel i St. Paul’s Bay, så mange turister foretrækker denne by.

Hvem bør overnatte i St. Paul’s Bay?

Byen passer til de fleste. Hvis du godt kan lide sol, strand og flotte omgivelser, så er St. Paul’s Bay et rigtigt godt sted at overnatte på Malta. Samtidig er der den interessante historie som kan udforskes, samt fine moderne underholdningsmuligheder.

Bedste hotel i St. Paul’s Bay: Dolmen Hotel Malta – Book her

Et rigtigt fint hotel som ligger ved promenaden. Det er et hotel med rigtigt god plads og en yderst moderne stil. Komforten er god og du får adgang til hele 6 swimmingpools, privat strand samt masser af andre faciliteter. Hotellet har en af de bedste morgenbuffeter på Malta!

De Tre Byer

De Tre Byer en fælles betegnelse for byerne Vittoriosa, Senglea og Conspicua samt deres nærområder. De kendes også under navnene Birgu, Bormla og L’Isla, ofte i daglig tale – så det kan godt være lidt forvirrende at holde styr på. Derfor er det nemmest bare at kalde dem “De Tre Byer”.

De ligger syd for hovedstaden Valletta på den anden side af bugten. Mange turister ser byernes skyline fra Valletta, men når aldrig rigtigt at besøge dem. Det er en skam. De Tre Byer er nemlig et af de mest historiske områder på Malta, der er nogle fremragende seværdigheder, og byerne viser den maltesiske kultur bedre end de fleste andre steder.

Nogle gange inkluderes byen Kalkata i det område, der defineres som de tre byer. Her ligger fortet Rinella, som indeholder verdens største kanon!

Byen som hedder Vittoriosa (eller Birgu som malteserne nu siger) er den vigtigste af byerne. Her er der flest attraktioner, utroligt smukke omgivelser, og

Hvem bør overnatte i De Tre Byer?

Dig der er til kultur og historie!

Bedste overnatningssted i De Tre Byer: Find en ferielejlighed hos Booking.com

Der er stort set ingen kommercielle hoteller i De Tre Byer. Til gengæld er der mange, der lejer ferielejligheder ud. Vi vil anbefale, at du tager et kig på de ferielejligheder, der er ledige på dine rejsedage. Det gør du ved at klikke på linket ovenover – her er søgningen allerede foretaget, og du vil blive præsenteret for gode lejligheder i området. Det er også en måde at få en meget autentisk oplevelse på!

Hedder det i eller på Malta?

Mange har sjovt nok spurgt ind til dette. Skal man sige “i Malta” eller “på Malta”?

Normalt skal man sige “på” hvis der er tale om en ø, men “i” hvis der er tale om et land. Malta er både et land (nationen Malta) og en ø (nationen Malta består af flere øer, hvoraf Malta er hovedøen).

Det bliver lidt forvirrende, men du kan sige begge dele. Ud fra den traditionelle logik ville “i Malta” faktisk være mest korrekt, men langt de fleste danskere siger simpelthen bare “på Malta” så det har vi også holdt os til at gøre igennem denne artikel. Skriftligt har de fleste publikationer også skrevet “på Malta” igennem årene.

Er Malta et godt feriested?

Find et fint hotel på Malta, så er det et godt feriested

Helt klart. Malta anses som et rigtigt godt feriested. Men det afhænger selvfølgelig af, hvad du ønsker at få ud af din ferie. Hvis du er til flotte omgivelser, klassisk arkitektur, sjov underholdning og fremragende badevand, så er Malta et enestående rejsemål! De taler i øvrigt engelsk på Malta (det er officielt sprog sammen med maltesisk), så kommunikationen er heller intet problem.

Men hvis du godt kan lide meget plads til at boltre dig, hvis du ikke er til store menneskemængder på lidt plads, og hvis du ikke ønsker at besøge en typisk “turistdestination”, så er Malta måske ikke ideelt. Vil vil dog anbefale, at alle besøger Malta mindst én gang i livet. Om ikke andet så for at få oplevelsen af denne flotte, men til tider lidt kaotiske Middelhavsø.

Konklusion

Lad os konkludere på spørgsmålet om hvor man skal bo i Malta.

Hvis du er til kultur, så vælg enten et hotel i Valletta, et hotel i Sliema, eller en ferielejlighed i De Tre Byer.

Ønsker du natteliv og underholdning, så er Sliema et fint valg, men et hotel i nærheden af St. Julian’s / Paceville er ideelt til dig der virkelig vil fyre den af.

St. Paul’s Bay har den ideelle kombination af by, strand og natur. Derfor kan alle overnatte der og nyde turen – også familier.

Ellers er der mindre befolkede kystområder rundt omkring på Malta, hvor du finder udmærkede strande og fantastisk badevand. Tjek selv alle de bedste hoteller på Malta via Booking.com ved at klikke her.

Skriv en kommentar