Hvor skal man bo i Liverpool? Se de bedste Liverpool områder her

Hvor skal man bo i Liverpool

Liverpool er blevet en populær rejsedestination med årene. Det er en by, der primært henvender sig til kulturelt interesserede rejsende. Inden coronakrisen oplevede Liverpools hoteller mere end 30 millioner overnatninger om året, og byen er så småt begyndt at genfinde sit fodfæste som et af Europas bedste rejsemål.

I Liverpool kan man blandt andet se fodbold, opleve traditionelle seværdigheder, besøge Beatles-relaterede attraktioner, eller nyde det super interessante natteliv.

På grund af byens popularitet forsvinder de bedste hotelværelser hurtigt. Derfor handler det om at booke hotel i Liverpool på forhånd. Men hvor skal man bo i Liverpool som turist? Det er et vigtigt spørgsmål, så vi gennemgår byens tre bedste kvarterer nedenfor og anbefaler nogle hoteller.

Liverpool Waterfront

Det er næsten altid godt at bo ved vandet – uanset hvilken by man besøger. Situationen er ikke anderledes i Liverpool. Her er det også ved havnefronten, at man får den bedste oplevelse. Dette område kaldes egentlig bare for Liverpool Waerfront og blandt de lokale er det også et af de mest populære områder i byen.

Det gode ved Waterfront er at du er tæt på det hele. Du kan nå alle de vigtigste steder i Liverpool på få minutter. Både hoteller, barer, restauranter og shoppingsteder er alle lige i nærheden.

Selvom det er et havneområde, har Liverpool Waterfront udviklet sig til et kultursted. Der er historiske attraktioner og museer. Du kan stort set lave det hele i området. Prøv for eksempel Wheel of Liverpool og nyd udsigten – eller går en tur på pub eller natklub, når mørket falder på.

Liverpool Waterfront egner sig til alle rejsende, uanset om du er ung eller gammel, uanset om du er til kultur eller fest. Det hele er nemlig i nærheden.

Bedste hotel ved Liverpool Waterfront: StayCity Aparthotels – Book her

StayCity er den bedste mulighed i området, da det er et såkaldt aparthotel, hvor du har flere faciliteter på værelset, end du har hos et almindeligt hotel. Der tilbydes nemlig hotellejligheder med fine værelser som inkluderer køleskab, mikroovn og komfur. På den måde har du mulighed for selv at lave mad, eller bare opbevare dine snacks og drikkevarer.

Hotellet er forholdsvis prisvenligt. Det er ikke det billigste hotel i Liverpool, men heller ikke det dyreste. Du får en god deal, da der er styr på renlighed, service, beliggenhed og faciliteter. Så bedre bliver det ikke. Ved morgenmadsbuffeten eller i baren kan du nemt få en snak med andre gæster på hotellet.

Gå til booking af StayCity i Liverpool Waterfront her!

Georgian Quarter

Et af de finere områder i Liverpool er Georgian Quarter. Dette kvarter blev grundlagt i begyndelsen af 1800-tallet, da velhavende beboere fra andre dele af Liverpool valgte at bosætte sig her. De byggede nye byhuse i den stil, der var karakteristisk for tiden: Betegnelsen “Georgian architecture” er afledt af de fire konger, George I til George IV som regerede mellem 1714 og 1830. Der er altså et væsentligt historisk præg over dette kvarter, som bedst afspejles i arkitekturen.

Midt i Georgian Quarter finder vi Hope Street. Denne gade er kendt som en af Englands allerflotteste gader. Ved hver ende står der en domkirke, og igennem gaden er der klassiske engelske byhuse, fint med plads, og ved højtider er der flotte dekorationer.

Hope Street og Georgian Quarter er ikke centreret omkring nattelivet. Til gengæld er det centreret omkring kultur. En sjov historie om Hope Street er, at der er mange myter om at gaden er hjemsøgt. Det trækker naturligvis folk til. Ellers er kvarteret hjemsted for seværdigheder som Liverpool Philharmonic Hall, Everyman Theatre og Institute of Performing Arts.

Det er det fine kvarter i Liverpool, så hvis det tiltaler dig, bør du vælge Georgian Quarter. Området egner sig fantastisk til par, familier og modne rejsende.

Bedste hotel i Liverpool Georgian Quarter: Hope Street Hotel

Dette er et boutique hotel – et af de første i verden af sin slags. Med årene er The Hope Street Hotel gået fra at være et forholdsvis lille hotel til at være et af de største i området. Der er nu over 150 værelser, så man har rig mulighed for at finde overnatning på stedet. Trods ekspansionen har stemningen eller dekorationerne ikke ændret sig – der er stadig en boutiquestil, og hotellet er yderst autentisk.

Som navnet antyder, ligger hotellet på den populære gade Hope Street. Vær opmærksom på at det er et meget fint og upscale hotel. Derfor er det ikke det billigste i byen – det er til gengæld et af de bedste. Udover et lækkert værelse med en god beliggenhed, får du adgang til faciliteter som swimmingpool, biograf, cocktailbar og meget andet. Drinks i baren er umådeligt gode. På den anden side af gaden ligger Philharmonic Street, så du er i gode omgivelser, hvis du vælger at overnatte i denne del af Liverpool.

Gå til booking af Hope Street Hotel i Georgian Quarter her!

Cheapside

Navnet lyder måske ikke så attraktivt, men Cheapside er faktisk et virkelig cool kvarter. Det er i høj grad blevet til Liverpools hipsterkvarter. Derfor er det et af de mere alternative og innovative områder. Du kan altid være sikker på det sker noget. I øvrigt er det tæt på Liverpools primære shoppingområder, så beliggenheden er i orden.

Cheapside er umiddelbart bedst for unge mennesker. Nattelivet er en af de helt store fordele ved at bo i dette Liverpool kvarter. Mange af de bedste natklubber og barer ligger i Cheapside og omegn. Visse dele af området kan være skumle, men det giver overordnet et bedre indtryk af byens kultur end de finere områder gør. Vælg derfor Cheapside, hvis det skal være autentisk, cool, nede på jorden, og du har det fint med at gå lidt på kompromis med trygheden. Cheapside var dog engang et meget hårdere område, end det er nu.

Bedste overnatning i Cheapside: Bridewell

Klart det fedeste hotel i området. Ikke at der er ret mange at vælge imellem, hvis du vil være lige i Cheapside. Men dette hotel har en fremragende historie – det var engang et fængsel, men det er nu blevet ombygget, så det er et hotel. Dog har det stadig en fængselsstil, om end nu med mere luksus, stil og moderne komfort. Du kan få en unik oplevelse.

Hvad koster det at besøge Liverpool?

Liverpool er billigere at besøge end London, men cirka på niveau med andre engelske byer, hvis ikke lidt højere. Fly og hotel vil altid være den primære udgift. Hoteller i Liverpool kan bookes til alt mellem 300 og 5000+ per nat. Så det afhænger i høj grad af dine egne behov. Nogle ønsker en billig oplevelse, mens andre vil overnatte hos et af de fineste steder i Liverpool. Når du selv arrangerer din rejse, kan du selv vælge ud fra behov.

Hotelanbefalingerne højere oppe i artiklen er generelt hoteller, som har rimelige priser, men som samtidig giver en rigtig god oplevelse. Begge dele er vigtigt, når du skal finde ud af, hvor du skal bo i Liverpool. Oplevelsen er dog vigtigst, så sørg altid for at finde et hotel, der kan give den oplevelse, du leder efter. Udover anbefalingerne i denne guide kan du gå til Booking.com Liverpool oversigt for selv at kigge efter flere muligheder.

Udover hotel, så skal du betale for mad og underholdning undervejs på turen. Mange restauranter i Liverpool har fornuftige priser. Du kan godt få en lækker aftensmad ude i byen for 20 pund. Hvad angår nattelivet, så afhænger det af hvor du tager hen. Mange pubs har billige øl og drinks. I turistområderne er priserne naturligvis højere. En tur ude om aftenen er næsten obligatorisk på en tur til Liverpool, så læg gerne 1000 kroner til side i budgettet så du kan tage ud og få nogle gode drinks.

Hvad skal man opleve?

Blandt Liverpools bedste oplevelser finder vi Cavern Club, The Beatles Story, Anfield, Albert Dock og Crosby Blitz Beach. Det er bare nogle få eksempler. Tjek vores artikel om seværdigheder i Liverpool for at lære mere om, hvad du kan lave, når endelig du er fremme!

Konklusion

Vi har hermed været igennem tre af Liverpools bedste kvarterer og et par hotelanbefalinger. Det bør give en god idé om hvor det er bedst at bo i Liverpool som turist. Du ønskes en rigtig god tur. Tjek også vores guide til overnatning i Manchester, som ligger lige i nærheden af Liverpool og som også er et besøg værd!

Skriv en kommentar