Hvor skal man bo i Halmstad?

Hvor skal man bo i Halmstad
Billede af Jacob Wodzynski på Flickr (CC2.0)

Halmstad har en god beliggenhed på den svenske vestkyst. Mange danskere besøger Halmstad, da der er direkte færgeforbindelser dertil. Byen byder på masser af spændende kultur og har mange fremragende strande i nærheden.

Hvis du skal rejse til Halmstad og være der i mere end en dag, har du måske et spørgsmål undervejs i forberedelsen – hvor skal man bo i Halmstad?

For at svare på dette spørgsmål har vi udarbejdet denne guide, hvor vi anbefaler hoteller i Halmstad og beskriver områderne bedre. Lad os begynde!

Hotel i Halmstad centrum

Hotell Mårtenson – Book her

Det giver mening at bo midt i centrum, hvis du primært vil udforske Halmstads kultur. I så fald har Hotell Mårtenson den ideelle beliggenhed. Hotellet ligger lige ved Norre Torg (Nørre Torv) i den gamle bydel, hvor vi i øvrigt også finder Nørre Port som har en gammel dansk historie.

I nærheden af Hotell Mårtenson er der fine seværdigheder som ovenstående, plus Hallands Kunstmuseum, Halmstad Slot, Picasso-parken, Skt. Nikolaj kirken og meget andet. Den populære gågade Storgatan ligger også lige op til hotellet.

Hotellets interiør er nydeligt. Hvert værelse har sin egen stil, men der er nogle ting der går igen: For eksempel trægulv, lækre svenske møbler, og et herligt traditionelt look. Hvad angår fællesfaciliteter, så er der en bar og en rigtig god restaurant. Der er også motionscenter og gratis WiFi.

Personalet taler svensk og engelsk, men dansk forstås selvfølgelig også. Hotellet er familievenligt, om end størstedelen af de besøgende er par og solorejsende. Det er tilladt at medbringe kæledyr. Priserne starteer omkring 1100 kroner pr. nat for et almindeligt dobbeltværelse, mens et stort luksusværelse normalt står til omkring 1900 kroner i døgnet. Ganske fornuftige priser, når alt tages i betragtning.

Book overnatning hos Hotell Mårtenson her!

Billigt hotel i Halmstad

Hotel Continental – Book her

Det kan også være, at du gerne vil bo lidt billigere i Halmstad. I så fald er Hotel Continental Relax & Spa en rigtig fin mulighed. Kvaliteten hos hotellet er også ganske fin, så du behøver ikke engang at gå på kompromis med noget.

Dette hotel ligger ikke i den gamle bydel, men derimod på den anden side af Nissan-floden i en lidt mere moderne bydel nær togstationen og studiemiljøet i Halmstad. Dog har hotellet hjemme i en fin historisk bygning fra 1903, så der er stil over det. Værelserne er veludsmykkede og med komfortable møbler. Enkelte værelser (men ikke alle) har en lille brændeovn, hvilket giver en rigtig hyggelig stemning.

Udover at du kan bo fint og prisvenligt hos Hotel Continental er der også spa, wellness, sauna, fitness, restaurant og bar på stedet. Dog tages der ekstra gebyr for mange af faciliteterne. Ellers starter priserne omkring 750 kroner for en overnatning, hvilket nok ikke fås billigere for et så godt hotel i Halmstad centrum.

Reserver værelse hos Hotel Continental Relax & Spa her!

Hotel ved stranden i Halmstad

Hotel Tylösand – Book her

Mange foretrækker at bo nær stranden frem for at bo i byen. Halmstad og omegn er også perfekt, hvis du vil på strandferie, da der er nogle rigtigt flotte sandstrande samt et mildt og solrigt klima langs bugten.

Tylösand strand betragtes af mange som Sveriges bedste strand. Den ligger en håndfuld kilometer vest for Halmstad. Her finder vi også det populære Hotel Tylösand som ligger tæt ved vandet.

Dette hotel er ikke traditionelt ligesom de andre overnatningssteder i Halmstad som vi indtil videre har anbefalet. Det er derimod topmoderne og med et meget modernistisk design. Indvendigt bærer værelser, møbler og dekorationer præg af den moderne skandinaviske stil som vi også kender fra mange hoteller og lejligheder herhjemme i Danmark.

Der er masser af faciliteter på hotellet. Udover nem adgang til Tylösand stranden har hotellet sin egen pool, to saunaer, spa, mange wellness-tilbud, et fitnesscenter, en bar og en rigtig god restaurant som kaldes Akvarell. Hotellet får også besøg af musikere om sommeren hvor der arrangeres livekoncerter på stedet. Som gæst kan du også få adgang til en natklub som er affilieret med hotellet. Vi bør til sidst nævne, at Hotel Tylösand også fungerer som udstillingssted, hvorfor der er flot kunst at se i fællesområderne.

Generelt kan du forvente dig en rigtig god oplevelse hos Hotel Tylösand. Det er dog vigtigt at booke tidligt, da hotellet er meget populært. Hvis du planlægger en tur i juli eller august, bør du booke flere uger i forvejen. Hotellet kan være lidt dyrt at bo hos, men det er det hele værd, hvis du ønsker den bedst mulige ferie i Sverige.

Book værelse hos Hotel Tylösand her!

Bedste områder i Halmstad

Hvis du selv vil kigge efter flere overnatningssteder, er det rart at vide, hvilke områder der er gode at bo i.

Den gamle bydel i centrum er klart bedst, hvis du vil kigge på seværdigheder. Det er nemlig her, at byens primære pladser, skulpturer og kirker ligger – samt den fine gågade med forretninger. Hvis du overnatter i den gamle bydel i Halmstad, har du også nem adgang videre til andre områder.

De to nabolag syd for den gamle bydel, Slottsjorden og Söder, er egentlig nogle fine områder, men der er bare ikke ret mange overnatningssteder.

Galgberget, som ligger nordvest for centrum, er et utroligt smukt område. Det er her Hallandsgården (det åbne museum) ligger. Vi vil klart anbefale at besøge området, men det kan være svært at finde overnatning der.

Til gengæld er der mange hoteller nær togstationen på den anden side af Nissan-floden. Generelt et fint sted at overnatte, både med hensyn til aktiviteter og videre transport.

I den sydlige del af centrum er der henholdsvis Västra stranden som er endnu et glimrende sted at være, samt havnen som selvfølgelig er mere industriel.

Mange rejsende vælger at bo lidt uden for selve byen Halmstad. Flere af de omkringliggende mindre byer er herlige. Det inkluderer Tylösand vestpå og Båstad mod syd. Det er nogle utroligt populære turistområder hvor der er flere hoteller, lækre strande og gode restauranter.

Konklusion

Halmstad er en virkelig god rejsedestination. Mange danskere besøger byen og omegn, da vi netop kan sejle dertil fra Grenaa. Den gode beliggenhed ved den svenske vestkyst giver Halmstad et dejligt vejr – især om sommeren. Samtidig har hele Halland-regionen en dansk historie, hvilket gør det ekstra interessant for os at besøge området.

Har du fundet ud af, hvor du skal bo i Halmstad? Vi håber denne artikel har hjulpet dig på rette vej med planlægningen. Alle de anbefalede hoteller er glimrende, og hvis du selv vil kigge efter flere muligheder, kan du søge efter overnatningssteder i de bedste områder som blev nævnt i det tidligere afsnit (for at opsummere: Den gamle bydel, området nær togstationen, nær Västra-stranden, Tylösand, eller Båstad). Alle overnatningsmuligheder kan findes hos Booking.com.

Hav en fantastisk tur til Sverige!

Kategorier Sverige

Skriv en kommentar