Hvor skal man bo i Göteborg? Se de bedste områder og hoteller

Hvor skal man bo i Göteborg?

Frister det med en tur til Sverige? Göteborg er en moderne storby, som byder på kultur, handel og events. I løbet af de seneste år har Göteborg fået et meget internationalt præg, og det gør byen interessant at besøge. Især for danskere, da der er direkte færge fra Frederikshavn, samt tog- og busforbindelser fra København via Malmö.

Det ultimative spørgsmål når du planlægger rejsen er dog: Hvor skal man bo i Göteborg? Det er den fjerdestørste by i Skandinavien, så den er temmelig stor, og der er rigeligt med gode nabolag – samt nogle områder man selvfølgelig bør undgå.

I denne artikel vil vi se på de bedste områder i byen, og i hvert område vil vi også anbefale et godt overnatningssted, så du også kan få booket dit hotel i Göteborg. Lad os se nærmere på tingene.

Centrum

Byens midtpunkt med flest attraktioner.

Centrum er byens hjerte, og det er her, at de fleste turister vælger at overnatte. Det er på mange måder det åbenlyse valg, da der er rigtigt mange hoteller i centrum, og da der er rigtigt mange ting at lave.

Det er især med hensyn til shopping, at det er godt at være i centrum. De mest væsentlige gader ligger her. Magasinsgatan er en populær gade med mange butikker og restauranter. Desuden er der det fine indkøbscenter Nordstan. Du kan også overveje at besøge Feskekorka, et madmarked der fokuserer særligt meget på fisk – og af rigtig høj kvalitet.

Seværdigheder er der selvfølgelig også masser af i området – især museer. Én ting er, at der er mange attraktioner i centrum, men det er også en fordel, at du nemt kan komme rundt til de andre dele af byen. Der er nemlig rigeligt med transportmuligheder herfra.

Centrum henvender sig til alle former for rejsende – men særligt dig som gerne vil have en kulturel oplevelse i Göteborg.

Hvad er det bedste hotel i Göteborg centrum?

Vi vil pege på femstjernede Upper House som det hotel, der kan give dig den bedste oplevelse. Her er der fokus på luksus, og beliggenheden er perfekt. Der er et fantastisk trænings- og wellnesscenter, og hotel modtager utroligt gode anmeldelser. Det er lidt dyrt, men til et fornemt weekendophold er det alle pengene værd. Du kan se billeder og booke værelse her.

Et lidt billigere hotel i centrum af Göteborg, som stadig er rigtigt godt, er Hotel Flora. Det er ultra centralt og byder på rigtigt gode forhold. Med 4 stjerner er det stadig et af de mest velrenommerede hoteller i Göteborg – alligevel er priserne forholdsvis lave, og du kan ofte reservere værelse til omkring eller lige under 1.000 kroner pr. nat. Reservér dit værelse her.

Majorna

Billigt område i Göteborg, med mange studerende og kunstnere.

Majorna er kendt for at være det kulturelle nabolag i Göteborg. Det er forholdsvis billigt at overnatte, shoppe og spise i dette område, så det gør det særligt oplagt for unge mennesker.

Engang var Majorna det typiske arbejderkvarter. Men efter udgifterne i de omkringliggende områder (især i Linné) begyndte at stige, valgte mange studerende at flytte til Majorna. Det har gjort det til et nabolag med fart på. Der er fokus på kultur, kunst, natteliv og musik i Majorna. Hvad angår shopping, så er der mange unikke vintage og genbrugsbutikker som kan være interessante at se nærmere på.

Hvor skal man bo i Göteborgs bydel Majorna?

Der er ikke nær så mange hoteller i Majorna som i andre dele af Göteborg, men trods manglen på kvantitet, er der rigtig høj kvalitet på de hoteller, der er der. Samtidig er der en fin mængde ferielejligheder. Og priserne er generelt gode. Rent beliggenhedsmæssigt ligger Majorna en smule vest for centrum, ud til vandet.

Spar Hotel Majorna er det hotel i bydelen, som får de bedste anmeldelser – og det giver mening. Hotellet er meget klassisk og hyggeligt. Især om sommeren når terrassen er åben. Der er god service og venlig reception hos Spar. Priserne er også yderst overkommelige og typisk en del billigere end helt inde i centrum af byen.

Du kan booke værelse hos Spar Hotel Major her!

Linné

Roligt område – perfekt for familier og par.

Den yderst fine Linné-bydel ligger lige syd for Majorna og vest for byens centrum. På svensk kaldes det for Linnéstaden. Det er et område, der er eftertragtet – især blandt familier og veletablerede par. Linné er nemlig et roligt område, som stadig er forholdsvis centralt, og det er samtidig et meget grønt område. Både Slottsskogen Park og Zoo ligger i bydelen, og der er rigtigt flot.

Ellers vrimler det ikke med attraktioner, men heldigvis er det nemt at komme ind til Göteborgs dybe centrum. Det kan også ses som en fordel, at der ikke er nær så mange attraktioner i Linné, da det gør området langt mindre turistet og mere autentisk svensk. Vi kan klart anbefale det. Især hvis du gerne vil have en rolig og sikker tur, hvor der ikke er for meget larm og ballade i nærheden.

Hvad er det bedste hotel i Linné?

Hvis du vælger at overnatte i denne del af Göteborg, vil vi anbefale Slottsskogens Hotel, der ligger lige ved parken. Det er et overraskende billigt hotel hvor man i øvrigt kan få morgenmad inkluderet i prisen. Hotellet er i sig selv ret almindeligt. Der er ikke tale om luksus, men der er værdi for pengene. Det vigtigste er også beliggenheden, som er rigtig god og rolig.

Book overnatning hos Slottskogens Hotel her!

Haga

Det historiske midtpunkt i Göteborg.

Haga er et lidt sjovt område. Det var engang centrum i Göteborg, inden det moderne centrum blev etableret. Derfor er det i Haga, at mange af de mest historiske bygninger står.

Bydelen havde nogle triste år, da alle virksomheder flyttede til det moderne centrum, men over de sidste par år er der igen begyndt at ske ting i Haga. Det er blevet et populært område blandt unge og blandt turister. De fleste forretninger er lokalejede – dvs. det er ikke store kæder – og der er også flere gode spisesteder. Charmen ved bydelen er også helt på plads, og derfor er Haga et rigtigt godt sted at overnatte i Göteborg, hvis du vil have dig en god kulturel oplevelse.

Andre vigtige bydele – det moderne centrum samt Majorna og Linné – er kun nogle få minutter væk til fods. Haga ligger nemlig lige mellem de tre!

Hvilket hotel skal man bo hos i Haga?

Nordhem er et rigtigt godt bud. Dette hotel modtager rigtigt fine anmeldelser, og beliggenheden er perfekt. Det er intet luksushotel, men der er styr på tingene, der er rent, og selvom nabolaget er meget livligt er det stadig yderst sikkert. Derfor vælger mange turister at overnatte her. Hotellet har fire stjerner – priserne varierer efter sæson. Om sommeren kan det være ret dyrt at overnatte hos Nordhem, men resten af året er priserne fornuftige. Hoteller er især populært blandt solorejsende som ønsker en kulturel oplevelse, men det fungerer også for par, små familier, og vennegrupper.

Book dit værelse hos Nordhem her!

(Ofte er der fulgt booket hos Nordhem – hvis du ikke kan få værelse, og du mangler et alternativ nær Haga-bydelen, så kig på Hotel Vasa der også er et rigtigt fint sted).

Göteborg er altså en by med mange muligheder, og vi håber at denne guide har hjulpet dig med at finde dit foretrukne nabolag. Det er vigtigt med et godt overnatningssted, da det har indflydelse på hele turen. Ved at bo hos et godt hotel i Göteborg kan du få det bedst mulige ophold, og du kan sikre dig, at du er i nærheden af de ting der interesserer dig.

En tur til Göteborg er fantastisk – uanset hvor længe den varer. Mange danskere tager korte weekendture til Göteborg, og her er byen absolut perfekt. Dog er der også nok attraktioner til at man kan nyde et længere ophold i byen. Så tøv ikke med at tage en hel uge i Göteborg, hvis ellers du har tid til det. Der er nok at se og lave i Sveriges næststørste by!

Skriv en kommentar