Hvor skal man bo i Flensborg?

Hvor skal man bo i Flensborg

Mange danskere tager turen ned til grænsen for at handle ind og for at få en hurtig ferie. Det er oplagt at blive i et par dage, hvis du har tid til det – grænseområdet er nemlig særdeles interessant, og den største by i området er selvfølgelig Flensborg.

I Flensborg er der meget at se, og det er en rigtig hyggelig by at overnatte i. Her får du en hurtig guide til de bedste områder og nabolag, samt nogle hotelanbefalinger, så du kan finde det bedste sted at bo i Flensborg, mens du besøger byen.

Bedste områder i Flensborg

Her er de områder, som generelt anses som de bedste i Flensborg:

Centrum/den historiske bydel

Flensborgs gamle centrum er uden tvivl det bedste sted af bo, hvis du vil være tæt på det meste, og hvis du vil have byens ånd helt ind under huden.

Det er nemlig her, at der er mest liv. Du finder Flensborgs charmerende arkitektur, gallerier, butikker, restauranter og attraktioner i eller nær centrum. Mod nord ligger Mariekirken, mod syd er der den røde gade. I den vestlige del af centrum er Istedløven og Lutherparken, og i det østlige centrum ligger restauranterne og barerne. Al sammen inden for få minutters gang, hvis du overnatter centralt. Heldigvis ligger mange af Flensborgs gode hoteller også i det centrale område.

Havneområdet

Et fint alternativ til det dybe centrum er havneområdet. Det ligger en smule nordpå. Havnen i Flensborg er fuld af historie, så der er også lidt at se her, og det kan være ganske hyggeligt. Du kan nyde synet af de mange skibe og både.

Området byder på to kendte museer, og der er desuden en række gode restauranter. Derfor giver det også fin mening at overnatte i denne del af Flensborg.

Marienhof

Marienhof er et mere lokalt område, fokuseret på beboelse frem for turisme. Hvis du ikke ønsker at bo helt i centrum, men gerne have lidt mere fred og ro, så er det et glimrende område. Der er selvfølgelig ikke nær så mange hoteller i Marienhof, som der er i resten af Flensborg, men der er nogle enkelte, og du kan med sikkerhed også finde ferielejligheder. Der er mange parker i og nær Marienhof, og det er generelt et roligt område. Samtidig kan du stadig komme rundt i byen på ganske kort tid.

Nordstaden

Nordstaden har mange unikke forretninger og restauranter – især meget eksotisk, så hvis det er det, du er ude efter, kan Nordstaden være interessant. Udvalget af hoteller er ikke kæmpe stort, men du kan godt finde overnatningsmuligheder i denne del af Flensborg. Vi vil ikke mene, at det er det absolut bedste sted i byen, men det kan gå, og hvis du er heldig kan du finde et billigt sted her.

Universitetet

Som turist er universitet ikke nogen væsentlig attraktion, men hvis du kommer til Flensborg for at besøge nogen, så er området omkring universitetet ganske fint. Universitetet ligger lidt over en kilometer sydøst for centrum. Hvis du skal studere i Flensborg, hvis du kender nogle som du skal besøge, eller hvis du er ung og gerne vil være nær universitetsmiljøet på din tur, så kan du godt overnatte i nærområdet. Desuden ligger togstationen forholdsvis tæt på universitetet, så det er også et argument for at vælge området.

Hoteller i Flensborg

Hvis vi kun skal anbefale ét hotel i Flensborg, så bliver det Hotel Hafen Flensburg.

Det er nemlig et kvalitetshotel som har meget godt at byde på. Hotel Hafen ligger i havneområdet. Det betragtes som et af de bedste steder at bo i Flensborg, da der er store og flotte værelser, god udsigt, storslået morgenmad og generelt bare god service. Selvom det ligger i havneområdet, så er der kun omkring en kilometer ind til det historiske centrum, hvor der er shopping og lignende. Det er altså en fornuftig afstand. Trods den høje standard hos Hotel Hafen er priserne rimelige. Du kan forvente at betale omkring 1000-1100 kroner per nat (gennemsnitligt). Book dit ophold her.

Ovenstående hotel ligger som sagt i havneområdet. Hvis du ønsker et overnatningssted med lignende høj standard, men som ligger i centrum af Flensborg, kan du vælge Hotel Alte Post Flensburg. Hotellet ligger i en flot historisk bygning, der er styr på tingene, og hoteller har en populær bar. Det ligger i centrum, og i store dele af året er det muligt at overnatte til omkring 800 kroner her. Det er super billigt når alt tages i betragtning.

En budget-mulighed i centrum ville være Hotel Flensburger Hof. Trods central beliggenhed og moderne værelser koster det kun omkring 600 kroner per nat. Service er ikke helt på niveau med de to tidligere nævnte hoteller, men det er uden tvivl det bedste billige hotel i Flensborg centrum.

Hvis du derimod hellere vil være uden for midtbyen – i nogle mere naturlige omgivelser – så kan du overveje Hotel Wassersleben. Det er et charmerende og nostalgisk hotel. Det ligger en del kilometer nord for centrum, så det henvender sig til jer, der rejser med egen bil, så I nemt kan køre frem og tilbage mellem hotellet og centrum. Wassersleben er perfekt til familier, samt par som ønsker en rolig og romantisk tur.

Rundt i byen

Områderne i Flensborg er hver især kendt for noget, men uanset hvor du overnatter er det ret nemt at komme rundt.

Flensborg by er forholdsvis kompakt, så du kan gå rundt til det meste. Det er også hyggeligt, og du får ting at se på vejen.

Der er busser til rådighed, hvis du ikke gider at gå, eller hvis du skal særlige steder hen. Normalt kan du bare stå på og betale i bussen. Ellers er der taxier i byen som kan bringe dig derhen, hvor du skal til.

Hvis du kommer fra Danmark i egen bil, så er transport super nemt. Der er udmærkede parkeringsmuligheder i Flensborg – nogle hoteller lader dig også parkere på stedet. Du kan nemt køre rundt til andre byer i grænseområdet, hvis du kommer i egen bil. Hele den nordlige del af Tyskland kan udforskes, hvis du kører i bil til Flensborg og bruger byen som base. Grænsehandel er en mulighed på vej tilbage til DK.

Flensborg togstation er forbundet til Padborg, og der er regelmæssigt forbindelser til Aarhus. Det er meget simpelt at køre i tog mellem Flensborg og Danmark. Du kan også fortsætte sydpå – der er nemlig tog fra Flensborg og videre til Hamborg. Andre tyske byer kan selvfølgelig også overvejes.

Hvad skal man se?

Hvis du er nysgerrig omkring, hvad du skal lave i Flensborg, så læs vores guide til seværdigheder. Flensborg er en by med fine kulturelle attraktioner, og det kan du udnytte, når du har fundet ud af, hvor du skal bo i Flensborg på din tur. Du kan nå at se meget på én dag, men vi vil anbefale at du tager en hel weekend eller måske endda en uge hvis du vil udforske byen fuldt ud.

Konklusion

Der er mange gode steder at overnatte i Flensborg, og vi håber denne guide har været nyttig. Nyd din tur til grænsen og kom godt hjem igen bagefter!

Skriv en kommentar