Hvor skal man bo i Dubai? Bedste hoteller i Dubai

Hvor skal man bo i Dubai?

Planlægger du en rejse til Dubai? Så handler det om at finde det rette sted at overnatte. Dubai er nemlig i rivende udvikling og derfor er der mange forskellige hoteller og områder at vælge imellem. Her vil vi komme med en kort guide til hvor man skal bo i Dubai.

Vi fokuserer selvfølgelig på turisme – så denne guide er til dig, der skal på ferie, og som skal finde et godt sted at bo i en kortere periode. Hvis du permanent skal flytte til Dubai, bør du finde en anden guide der specifikt fokuserer på dette.

Herunder får du forslag til Dubais bedste hoteller, samt en kort beskrivelse af de bedste områder i Dubai.

Bedste hoteller i Dubai

Dubai har et bredt udvalg af luksuriøse hoteller. Herunder kan du se fem bedste muligheder:

Grand Hyatt Dubai – Book her

Vi lægger ud med det mest populære hotel i Dubai.

Grand Hyatt Dubai er kæmpestort og modtager tonsvis af bookings fra ganske almindelige turister, der ønsker et godt og luksuriøst ophold i Dubai. Det er et femstjernet hotel, som egner sig særligt godt til to rejsende – altså til par.

Priserne starter omkring 1.000 kroner for de billigste værelser i lavsæsonen, mens gennemsnitsprisen pr. nat oftest ligger omkring de 2.000 kroner. Suites er selvfølgelig lidt dyrere. Men et ophold hos Grand Hyatt er alle pengene værd – der er verdensklasse service, flotte værelser, lækre møbler, fremragende mad, og god udsigt.

Med hensyn til beliggenheden, så bliver det heller ikke ret meget bedre: Grand Hyatt ligger ganske centralt i bydelen Dubai Healthcare City som grænser op til Dubai Waterfront og Oud Metha. Flere attraktioner ligger i nærheden. Heriblandt delfincenteret, golfklubben, Wafi-centeret, Sheikh Zayed gaden, m.m. Det tager cirka 15 minutter at køre ind til Burj Khalifa fra dette hotel.

Hotellet er dog et resort i sig selv, da det har stort poolområde, spa, atrium, og adskillige restauranter – der er altså nok at lave, mens du er der. Og der er fokus på luksus!

Foretag din reservation hos Booking.com!

Burj al-Arab – Book her

Burj al-Arab betyder Tårnet af Arabien. Det er et af de mest unikke og eftertragtede hoteller i verden. Det er 321 meter højt og ligger på en ø ud for stranden Jumeirah (en bro forbinder hotellet med stranden).

Hvis du har et stort budget at fyre af, og hvis du ønsker en helt særlig oplevelse, så er det her, du bør bo. Burj al-Arab henvender sig til velhavende rejsende, der ønsker noget unikt. Hotellet har udelukkende suites – og den mindste er 169 kvadratmeter, så uanset hvilket rum du får, vil der med statsgaranti være rigeligt med plads.

Udsigten fra værelserne er noget, du kan nyde: Der er vinduer fra gulv til loft med panorama udover omgivelserne. Alle suites er udstyret med det mest moderne elektronik og fremragende møbler. Der er alle tænkelige faciliteter til rådighed hos dette moderne luksushotel, så du kommer ikke til at mangle noget som helst – maden hos restauranterne er også helt i top. Du er tæt på den populære Jumeirah-strand og på få minutter kan du blive kørt hvor som helst hen i Dubai.

Du kan altså få den ultimative luksusoplevelse her. En anden ting er, at Burj al-Arab er blevet et symbol på Dubai og på bystatens velstand. Du kan altså få dig en uforglemmelig oplevelse ved at booke overnatning her. Vær dog opmærksom på, at det er meget dyrt. Priserne starter omkring 10.000 kroner pr. nat, og hvis du vil op at have den helt store Royal Suite, så kan prisen komme helt op på 200.000 kroner (!) pr. nat. Mindre kan dog gøre det, og selv de billigste værelser hos Burj al-Arab byder på uovertruffet luksus.

Se billeder og book værelse hos Burj al-Arab her!

Waldorf Astoria Dubai

Et andet luksushotel i Dubai, som dog har lidt mere overskuelige priser end Burj, er Waldorf Astoria Dubai Financial Centre. Du genkender måske navnet, for Waldorf Astoria er jo kendt som en af de fineste hotelkæder i verden. Dette hotel er også fantastisk, og det ligger lige midt i Dubais finansielle distrikt.

Hvis du vil være i byens ultimative centrum, så vælg Waldorf Astoria. Dette hotel i Dubai ligger lige mellem Burj Khalifa og Trade Center. Der er heller ikke langt til stranden.

Waldorf Astoria Dubai er populært blandt forretningsrejsende, som overnatter her grundet beliggenheden i det finansielle kvarter. Men det fungerer også for turister, som gerne vil opholde sig centralt. Især par og solorejsende kan nyde godt af et ophold her. Der er også familieværelser. Priserne er høje, men ikke urimelige. Du får nemlig meget til gengæld for pengene, både i form af beliggenhed, men også faciliteter og service. Hotellet har swimmingpool, internet, tv, aircondition, fitness, bar, gratis parkering, og meget mere.

Book overnatning hos Waldorf Astoria Dubai her!

Millennium Plaza Hotel

Her har vi endnu et 5-stjernet hotel i Dubai som er luksuriøst, men hvor priserne ofte er rimelige. Denne kombination har gjort Millennium Plaza til et af de mest bookede hoteller i Dubai, og hvis du også ønsker en god oplevelse i byen, så kan du snildt vælge det.

Millennium Plaza har beliggenhed i samme område som Waldorf Astoria, og det betyder at du er lige i centrum, og at du har turistseværdigheder såvel som det finansielle distrikt lige omkring dig.

Der er flotte moderne værelser, fremragende service og alle de faciliteter, du har brug for. Et væsentligt argument for at vælge Millennium Plaza er, at det er et hotel som mange vestlige rejsende vælger, når de skal til Dubai. Det er nemt at kommunikere med personalet såvel som andre gæster, og du vil formentligt også se, at der ofte er danskere som vælger at overnatte hos Millennium Plaza.

Der er fantastisk udsigt, og en lille fordel er at der er mange skyskrabere omkring, og de giver skygge i hotellets udendørsområder. Derfor er det ikke så varmt som mange andre steder i Dubai, hvilket jo kan ses som en fordel.

Lyder det som noget for dig?

Reserver dit værelse hos Millennium hotellet lige her!

Grand Cosmopolitan Hotel

Indtil videre har vi primært kigget på dyre luksuriøse hoteller.

Men der skal selvfølgelig også være en anbefaling til dig, som leder efter et mere prisvenligt hotel i Dubai.

Det lever Grand Cosmopolitan Hotel op til. I visse dele af sæsonen kan du booke værelse helt ned til 600 kroner pr. nat hvilket er rigtigt billigt for Dubai. Gennemsnittet er vel lidt over 1.000 kroner pr. nat, så det er også fint sluppet.

Trods de lave priser er Grand Cosmopolitan stadig et 5-stjernet hotel. Derfor går du ikke på kompromis med kvaliteten, trods det at det er et billigt hotel i Dubai sammenlignet med priserne hos de øvrige hoteller. Værelserne er pæne og ganske rummelige. Der er god service, og en fordel ved at bo her, er at hotellet tilbyder gratis transport til stranden!

Beliggenheden er i den sydlige del af Dubai. Du er blandt andet tæt på Mall of the Emirates, Jumeirah-palmen, vandparken og paladset, hvis du vælger at overnatte her. Hvis du vil ind til Burj Khalifa eller det primære forretningsdistrikt, så skal du enten med taxi eller metro, da der er cirka 15 kilometer ind. Der er station lige uden for hotellet, så det er heldigvis intet problem.

Hvis du vil bo på et prisvenligt hotel i Dubai, så tøv ikke med at vælge dette. Det er en af de bedste muligheder i byen, når vi tænker på værdi for pengene.

Book overnatning hos Grand Cosmopolitan Hotel her!

Populære områder i Dubai

Dubai er en rigtig stor by, hvor der generelt er langt mellem tingene til fods. Derfor er det vigtigt at have adgang til enten bil eller offentlig transport – og samtidig betyder området rigtigt meget. Vi anbefaler at vælge et af de områder i Dubai, hvor der er meget omkring, og hvor du også er tæt på kysten.

Marina & Jumeirah Beach Residence

Marinaen i Dubai er utrolig populær. Jumeirah Beach Residence er en del af området, så derfor regnes de to nabolag oftest sammen. Vi finder dem i den sydlige del af Dubai, som er et område der er populært blandt de rige.

Jumeirah-palmen og adskillige shopping- og spisemuligheder er lige i nærheden, så der er altid ting at lave. Det er et rigtigt flot område med både skyskrabere og strand, hvilket giver et rigtigt flot bybillede.

Ingen af vores anbefalede hoteller ligger i området, men der er dog nogle fine muligheder. Det er blot dyrt og lidt væk fra Downtown i det nordlige Dubai. Men hvis du vil bo nær Marinaen, så kan du for eksempel overnatte hos Hilton eller Ritz-Carlton.

Downtown

Downtown er knudepunktet for turisme. Det er et forholdsvis lille område i forhold til de mange andre områder i byen, men det er afsindigt populært. Du kommer med garanti forbi Downtown undervejs på turen til Dubai. Her finder vi nemlig Burj Khalifa, Dubai Mall og Operaen, som alle er nogle primære attraktioner i bystaten.

Antallet af hoteller er dog ikke nær så stort som i andre områder, så derfor vælger mange at bo lige uden for Downtown, mens de så tager ind for at opleve seværdighederne.

Trade Centre

Trade Centre er finansdistriktet i Dubai. Det er her, at mange af de 5-stjernede hoteller ligger. Mange af anbefalingerne vi kom med tidligere er hoteller som ligger i denne del af Dubai.

Det er forholdsvis tæt på Downtown. Der er rigtigt gode shoppingmuligheder, og der er hele 3 metrostationer i Trade Centre området. Det er et område med skyskrabere og spændende arkitektur. Der er altid gange i den, og samtidig er det et område med mange fine restauranter, museer og lignende.

De fleste turister vil nyde rigtigt godt af at bo i Trade Centre bydelen, da der er rigeligt med hoteller, fremragende transportmuligheder, og mange ting at lave i selve området.

Al Fahidi

Dubai er generelt en meget moderne by, men der er også en historisk bydel. Den hedder Al Fahidi og ligger nordpå ved Dubai Creek.

Al Fahidi har traditionelle arabiske bygninger der går tilbage til 1700-tallet. Derfor er det et charmerende område, og et fint afbræk hvis du vil væk fra de moderne skyskrabere der er blevet bygget over det seneste årti.

Der er klassiske forretninger her, mange bazaarer, religiøse bygninger og enkelte hoteller. Hvis du vil have en autentisk Dubai oplevelse, så overnat i Al Fahidi. For de fleste turister er det dog mere tiltrækkende at bo i en af de moderne bydele og tage til Al Fahidi en enkelt dag for at opleve området.

Udkanten af byen

Der er gang i den i Dubai. Det bliver for meget for nogle. Hvis du vil til Dubai for at prøve forlystelser, køre i fede biler, nyde varmen og se et ørkenlandskab, så overvej at finde et hotel i udkanten af byene, hvor der ikke er så meget larm, og hvor du har de alternative attraktioner lidt tættere på. Der er færre hoteller at vælge imellem, men for nogle rejsende kan det give god mening at bo udenfor skyskraberne.

Praktiske tips

Du bør booke hotel på forhånd, når du skal rejse til Dubai. Det er besværligt at møde op uden at have booket noget. Den går ofte ved rejser til Europa, men til Dubai er det fint at være forberedt. Også fordi det er blevet en så populær turistattraktion, hvor mange hoteller ofte er fuldt booket. Derfor er det fint at reservere hotel eller ferielejlighed nogle uger i forvejen, hvis muligt.

Nogle hoteller tilbyder lufthavnstransport. Det kan du lige så godt benytte dig af, hvis det er muligt, da du på den måde bliver afhentet ved ankomst i lufthavnen. Dermed slipper du for at skulle finde taxi (hvilket dog er nemt).

Da Dubai er en luksus-destination vil vi anbefale at vælge et hotel som har resort og som tilbyder fuld service. Det er tilfældet ved alle de 5 Dubai hoteller vi anbefalede i begyndelsen af artiklen.

Pak kun de mest nødvendige ting, da shopping er stort i Dubai. Og priserne er faktisk fornuftige. Mange køber ting med hjem, så sørg for at du har plads til det, hvis du også vælger at shoppe!

Husk solcreme og solbriller. Solen er varm i Dubai. Du kan også købe disse ting efter ankomst, men det er rart at være forberedt.

Sæt dig desuden ind i de lokale regler (der er for mange til at vi kan nævne dem her) så der ikke sker nogle misforståelser på turen. Det er også klogt at vise respekt. Husk dog på at flertallet som bor i Dubai er immigranter, og at det i ordets sandeste forstand er en multikulturel by. Derfor er der plads til alle, men lokale regler og skikke skal dog overholdes.

De fleste i Dubai taler engelsk, inkl. personalet hos næsten alle hotellerne, så kommunikation er næsten aldrig et problem i Dubai.

Konklusion

Dubai er på kort tid blevet en af verdens førende rejsedestinationer. Det er en by, der kan byde på fremragende luksus og masser af gode oplevelser. Det er essentielt at finde et godt hotel, så vi håber at denne artikel har givet dig svar på, hvor man skal bo i Dubai. Der er mange gode muligheder, men med vores hotelanbefalinger og områdebeskrivelser bør det være nemt at finde det ideelle sted til dig. Hav en rigtig god tur til Dubai!

Skriv en kommentar