Hotel i Sevilla – Hvor skal man bo i Sevilla?

Hvor skal man bo i Sevilla?

Sevilla byder på varmt vejr og masser af historiske seværdigheder. Hvis du er til spansk kultur, så er Sevilla et fantastisk rejsemål, da du kan opleve alt fra tapas til flamenco shows. Men hvor skal man bo i Sevilla? Her kommer vi med en række gode forslag.

Der er nemlig ingen tvivl om, at Sevilla er en populær turistby med mange hoteller at vælge imellem. Samtidig er der flere områder i byen, der kan være gode at bo i.

I denne artikel vil vi gå i dybden med de absolut bedste områder og hoteller i Sevilla. På den måde kan du finde det helt rette sted at overnatte, så du kan nyde din tur i fulde drag.

Luksushotel i Sevilla

Hotel Alfonso XIII – Book her

Det bedste hotel i Sevilla - Alfonso XIII

Det bedste, flotteste, og mest prestigefyldte hotel i Sevilla er uden tvivl Hotel Alfonso XIII.

Faktisk minder det mere om et palads end om et hotel. Det er et ultrakomfortabelt 5-stjernet hotel med de fineste møbler, men ren design- og indretningsmæssigt er det stærkt inspireret af det gamle Andalusien. Der kan ses tydelig arabisk indflydelse, især på buerne og fliserne. Hotellet er opkaldt efter den spanske konge Alfons den 13. som styrede Spanien uden om 1. Verdenskrig, blev nomineret til Nobels fredspris, og som frivilligt abdicerede tronen i 1931.

Beliggenheden er i den historiske bydel Santa Cruz, som er den sydlige del af centrum. Hotel Alfonso XIII ligger lige over for Real Alcázar – Sevillas berømte slot/fæstning. Samtidig er der kun 300 meter til domkirken og 100 meter til vandet og til guldtårnet. Beliggenheden er altså absolut ideel for dig, der vil opleve Sevillas kultur og historie.

Hvert værelse har sin egen unikke indretning. Hotellets indre er utroligt flot og charmerende. Som gæst hos Hotel Alfonso XIII får du udleveret badekåbe og tøfler. Der er naturligvis aircondition, internet, og alt andet hvad du har brug for. I fællesarealerne er der en vidunderlig gårdhave med springvand, terrasser, swimmingpools, fitness, og en rigtig god restaurant med lokale retter.

Det er dyrt at bo hos dette hotel – tjek vores mere prisvenlige hotelanbefalinger længere nede – men Hotel Alfonso XIII er absolut ideelt for dig, der ikke kommer til Sevilla for at spare, og som ønsker den bedst mulige ferie. Et deluxeværelse koster omkring 2.500 kroner pr. nat, mens en suite vil koste lidt over 5.000 kroner pr. nat. Som gæst hos dette hotel får du en helt uforglemmelig oplevelse, så derfor er opholdet alle pengene værd, hvis du ønsker en luksusoplevelse i Sevilla.

Reservér værelse hos Hotel Alfonso XIII her!

Centralt hotel i Sevilla

Hotel Bécquer – Book her

Dette firestjernede hotel ligger lige i centrum. Det ligger i det nabolag af Centro, som kaldes Museo – et navn som nabolaget har fået takket være tilstedeværelsen af byens kendte kunstmuseum.

Hotellet har altså en eminent beliggenhed og du vil være tæt på alle Sevillas største attraktioner. Domkirken, slottet, og Guadalquivir-floden ligger alle mindre end en halv kilometer væk, så du kan gå rundt til det meste.

Hvad angår hotellets interior, så er der flotte og skønne værelser. Der er god plads, behagelige møbler, og badeværelserne er større hos Hotel Bécquer end hos de fleste andre hoteller i Sevilla. Der er god morgenmad samt tagterrasse med pool. På terrassen er der i øvrigt en rigtig god udsigt.

Hotellet er perfekt til solorejsende, par, små familier og alle som generelt bare ønsker et godt sted at bo i Sevilla centrum. Priserne er yderst rimelige hos Bécquer: Du kan typisk booke et 2-personersværelse til omkring 550 kroner pr. nat eller et superiorværelse til omkring 800 kroner pr. nat. En så god pris er sjælden, når vi taler centrale hoteller i Sevilla af denne klasse. Derfor kan hotellet varmt anbefales.

Book overnatning hos Hotel Bécquer her!

Billigt hotel i Sevilla

Zenit Sevilla – Book her

Zenit Sevilla er formentligt det bedste prisvenlige hotel i Sevilla. Priserne starter under 500 kroner pr. nat og gennemsnitsprisen – selv for de lidt større værelser – er normalt rigtig god hele året rundt.

Hotellet ligger i bydelen Triana på den anden side af Guadalquivir. Det betyder, at du kan kigge ind til centrum af Sevilla, som ligger lige over vandet. Når du skal på sightseeing kan du gå over én af de tre broer. Området Triana er i sig selv historisk og fascinerende og endda med langt mindre turisme end i centrum. Derfor skal du ikke lade dig skræmme af beliggenheden som faktisk er ret interessant.

Zenit er et firestjernet hotel med lyse værelser i den typiske andalusiske stil. Store dele af interiøret er lavet af træ, hvilket skaber en hyggelig og autentisk stemning. Værelserne er dejlige og behagelige, mens fællesområderne er store. Morgenbuffeten er ganske god på stedet og om aftenen kan du spise hos restauranten Almares, der ligger ved hotellet. Her serveres der typisk spansk – og i særdeleshed andalusisk – mad.

Trods de billige priser er det et hotel, som scorer høje vurderinger blandt tidligere gæster. Zenit Sevilla vurderes gennemsnitligt til 9 ud af 10 hos Booking.com, hvilket giver det en af de bedste rangeringer blandt alle hoteller i Sevilla.

Book overnatning hos Zenit Sevilla her!

Bedste områder i Sevilla

Sevilla er en forholdsvis kompakt by, så uanset hvor du overnatter, har du mulighed for at komme rundt. Dog er nogle bydele bedre end andre, og det er generelt en fordel at være i centrum. Her vil vi gennemgå de bedste områder i Sevilla.

Centro (Casco Antiguo)

Sevillas gamle bydel

Centro er den helt centrale bydel i Sevilla – også kendt som Casco Antiguo, altså den gamle by. Det er her, du finder den store domkirke, Plaza Nueva, de flotte gågader med forretninger og caféer, samt et væld af traditionelle seværdigheder.

Dog er Centro indelt i forskellige nabolag, hvor blandt andet Santa Cruz, El Arenal og Museo er inkluderet.

Det er uden tvivl det bedste område at overnatte i, hvis du gerne vil til Sevilla for at kigge på seværdigheder og for at få den typiske turistoplevelse. Et af byens bedste hoteller, Hotel Bécquer, ligger i Centro. Det er et oplagt valg, hvis du gerne vil opleve Sevillas største seværdigheder fra tætteste hold.

Santa Cruz

Barrio de Santa Cruz er et historisk nabolag i Sevilla

Barrio de Santa Cruz er en del af Centro – måske det mest interessante nabolag i byen. Det er det bedste område for sightseeing, og det er i dette nabolag at domkirken ligger. Det samme gør Real Alcázar de Sevilla, byens historiske slot. Santa Cruz dækker kun over et lille område af bydelen Centro, men der er masser af attraktioner, blandt andet dem vi nævnte før, men også flere museer og populære barer.

Et godt hotel i Barrio de Santa Cruz er det historiske og meget unikke Las Casas de la Judería som byder på flotte værelser og traditionelle andalusiske terasser.

Hvis du har et stort budget, kan du også overveje Sevillas mest kendte hotel: Det femstjernede Hotel Alfonso XIII som er et af byens arkitekturelle højdepunkter.

Calle Feria & Las Setas

Nær Las Setas er et fint sted at overnatte i Sevilla

Feria er den bydel, der ligger direkte nord for den gamle bydel. Vejen Calle Feria fører fra den populære attraktion Las Setas op til bydelen Feria, hvor der blandt andet er Hercules-pladsen og det populære Feria marked. Hele det omkringliggende område nær Calle Feria er et glimrende sted at være. Der er mange gode indkøbsmuligheder og rigtigt mange aktiviteter. Samtidig er det meget centralt i byen. Hotel Cervantes er et meget traditionelt hotel, der ligger lige nord for Las Setas og kun to gader væk fra Calle Feria. Et fremragende sted at bo, hvis denne bydel tiltaler dig.

Macarena

Macarena ligger endnu længere nordpå, hvis du fortsætter op fra Feria. Det er et af de billigste områder i Sevilla, men det er stadig ret interessant. På grund af de lave priser i bydelen Macarena har området over det seneste årti tiltrukket mange kunstnere, studerende, og kreative typer. Derfor er der et rigt kulturliv i området. Der er også et godt natteliv med flere tapas-barer som har åbent til langt ud på natten. Macarena-bydelen er opkaldt efter Basilikaen Santa Maria Esperanza Macarena, som er en stor attraktion i området.

Triana

Triana ligger på den anden side af floden. Det er et langt mindre turistet område og det føles langt mere lokalt. Her kan du få indsigt i, hvordan de lokale lever i Sevilla. Tre broer forbinder Triana med Centro, så du kan nemt komme frem og tilbage. Mercado de Triana har god mad, og du finder seværdigheder som keramik-museet og resterne af San Jorge slottet. Zenit Sevilla er et hotel med pool som ligger i Triana, og det er et af de mest populære hoteller i hele byen.

San Bernardo

Plaza de Espana i Sevilla

San Bernardo er den sydlige del af bymidten, lige i nærheden af Barrio de Santa Cruz. Her finder du blandt andet Sevillas universitet, den flotte San Sebastián park, og naturligvis Plaza de España, den store plads som er blevet et symbol på Sevilla.

Melia Sevilla er det bedste hotel i dette nabolag. Et spændende avantgarde hotel med trendy stil.

Santa Justa/Nervión

Santa Justa er området, hvor Sevillas primære togstation ligger. Det hænger løst sammen med Nervión som ligger direkte syd for banegårdsområdet.

Santa Justa og Nervión er Sevillas moderne kommercielle område. Der er ikke nær så mange klassiske seværdigheder, men det er praktisk at bo i området, og der er masser af moderne underholdning. For eksempel ligger Sevilla FCs fodboldstadion midt i Nervión-bydelen. Der er også et shopping center og et populært Corte Inglés stormagasin. Nervión er også blevet mere og mere trendy over de seneste år og har mange gode tiltag – især unikke restauranter. Det er også billigt at bo i dette område, så som turist kan du bestemt overveje at finde overnatning nær Santa Justa eller Nervión. Disse områder er også betragteligt mindre turistet end de historiske centrum.

Ayre Hotel Sevilla er et lækkert firestjernet hotel lige ved Santa Justa som har pool og nem adgang videre til de øvrige bydele.

Andre overnatningsmuligheder

Sevilla har også mange ferielejligheder. De kan bookes privat via Vrbo eller Airbnb. Du kan også booke hos organisationer, der fungerer lidt ligesom hoteller, men bare udlejer lejligheder i stedet. På den måde kombinerer du den autentiske oplevelse med god service. Du finder mange muligheder hos Booking.com.

Hostels er der også en håndfuld af i Sevilla. Det er oplagt at bo på hostel, hvis du ønsker at spare penge, eller hvis du ønsker at være social med andre rejsende på turen. Vi ser også, at mange vennegrupper vælger at bo på hostel. Det kan også være et fint valg, hvis du arrangerer en grupperejse og har brug for en nem og praktisk løsning til mange mennesker.

Se alle overnatningsmuligheder i Sevilla hos Booking.com!

Priser i Sevilla

Sevilla er en af de billigere feriedestinationer i Europa.

Det er generelt billigt at spise ude og at handle ind. I hvert fald hvis du undgår de mest åbenlyse turistfælder i den indre by. Transport rundt i Sevilla er også billigt.

Hvad angår hotelpriserne, så ligger priserne omkring samme niveau som i andre spanske byer. Måske lige et tak under Madrid og Barcelona. Det er muligt at bo på centralt hotel i Sevilla for bare 500 kroner pr. nat hvis du booker tidligt. Og her taler vi endda om ganske gode hoteller med renlighed og fine faciliteter. De allerbedste hoteller i byen kræver heller ikke alverden: Mange af de 4- og 5-stjernede hoteller har rimelige priser, der er til at betale for.

To personer kan sagtens få en hyggelig og oplevelsesrig uge i Sevilla med et budget på 10.000 kroner – uden at skulle gå og spare. Hotellet er den primære udgift, men vi vil ikke råde dig til at spare her. Priserne er allerede fornuftige, så find dig et godt sted at bo, og nyd turen til fulde.

Sådan kommer du til Sevilla

Sevilla har en international lufthavn. Det betyder, at du nemt kan flyve til byen. Dog vil det ofte kræve en mellemlanding, da der sjældent er direkte fly fra danske lufthavne til Sevilla. Mellemlanding kan for eksempel foregå i Madrid, Barcelona, Paris, Frankfurt eller Amsterdam. Flybilletter til Sevilla kan ofte fås tur/retur for lidt over 2.000 kroner pr. person.

Mange rejsende besøger dog Sevilla som en del af en længere tur til Spanien. Der er nemlig et rigtigt solidt højhastigheds tognetværk i Spanien. Fra Madrid kan du tage toget til Sevilla, og det tager kun 2 timer og 30 minutter (modsat 5 timer i bil)!

En anden mulighed er at flyve til Málaga, som har en endnu større lufthavn end den i Sevilla, og derfra tage tog eller leje bil og smutte til Seville. Det er nemlig yderst nemt at flyve til Málaga fra Danmark – der er direkte ruter fra både København, Billund og Aalborg. Det giver dig også mulighed for at opleve Andalusiens to storbyer på samme tur – altså både Sevilla og Málaga.

Uanset hvad ønskes du en rigtig god tur! Har du fået svar på, hvor man skal bo i Sevilla? Så få booket turen og start eventyret!

Skriv en kommentar