Göteborg seværdigheder – Hvad skal man se i Göteborg?

Hvad skal man se i Göteborg?

Göteborg er Skandinaviens fjerdestørste by. Desuden kan den betragtes som en af de mest kulturelle byer i Norden. Der er rigeligt med seværdigheder i Göteborg, og hvis du planlægger en tur dertil, så er det rart at kende de bedste på forhånd. På den måde ved du præcis, hvad der er vigtigst at se i Göteborg.

Vi har lavet en top 10 over de bedste attraktioner, som du kan læse lige herunder.

Liseberg

Liseberg er en forlystelsespark – og den er virkelig stor. Det er Sveriges største forlystelsespark, så hvis du ønsker et sus i maven, mens du er i Göteborg, er Liseberg et oplagt sted at tage hen.

Der er nemlig underholdning for hele familien. Liseberg kan også nydes som par eller som en vennegruppe. I alt er der over 40 forlystelser, samt spisesteder, spillehaller og andre attraktioner oveni. Det er et festligt sted med godt humør. I løbet af de seneste år er der kommet fine tilføjelser til Liseberg – heriblandt Mechanica der sender dig 30 meter op i luften.

Tjek gældende priser og åbningstider på Lisebergs hjemmeside.

Feskakorka

Göteborg har mange gode steder at handle ind – og dette er et af de mere unikke steder.

Feskakorka er et fiskemarked. Det ligger inden i en gammel kirke, så det har faktisk fået navnet “fiskekirken”. Der sælges råvarer på markedet, så hvis du ønsker fisk af høj kvalitet, er det her, du skal handle ind. Du kan nemlig købe nogle glimrende varer, som kan tilberedes senere. Det er også muligt at få færdiglavet mad i Feskakorka. Der er en restaurant derinde, og her kan du også få gode ting.

Selv hvis du ikke er til fisk, bør du alligevel besøge Feskakorka, da det er en af de mest populære attraktioner i byen, og da det simpelthen bare er et unikt sted. Hvor mange andre steder finder du et fiskemarked inden i en gammel gotisk kirke? Nemlig. Det er et flot sted, og det er måske det mest unikke madmarked du nogensinde vil se!

Det er gratis at komme ind i Feskakorka, men vi vil selvfølgelig anbefale, at du køber noget. Et måltid i restauranten er hvad de fleste foretrækker, men hvis du overnatter i ferielejlighed og har køkken til rådighed, kan du også købe råvarer til senere.

Slottsskogen

Den store park Slottsskogen ligger forholdsvis centralt i Göteborg, bare en smule sydvest for det dybe centrum. Det er et kæmpe område, og udover selve parken er der også zoologisk have – som er gratis at besøge!

Derfor er det en glimrende attraktion for familier, som ønsker en sjov oplevelse i Göteborg.

Slottsskogen er en vigtig del af Göteborgs ånd, da parken blev grundlagt helt tilbage i 1874. Det er et flot sted at besøge, og en tur til Göteborg er aldrig komplet uden at have set Slottsskogen.

Universeum Regnskov

Vil du på safari i Göteborg? Det lyder helt urealistisk, men det er faktisk muligt. Du skal bare besøge Universeum, der har en hel regnskov samt flere andre seværdigheder – blandt andet en akvariehal og andet godt. Der er mange unikke planter og dyr i Universeum, og du kan få det hele at se, når du besøger stedet.

Hvis du har sejlet til Göteborg med Stena Line, er der gratis entré for børn. Voksne skal dog stadig betale. Det er dog en af de attraktioner i Göteborg, som er værd at betale for. Man kan lære rigtig meget ved at dykke ned i regnskovens univers, men det er også sjovt. Universeum kaldes for Nordens største science center, så der er ingen tvivl om, at der er et sted der hører til på denne liste.

Göteborg Kunstmuseum

Hvis du er vild smed kunst og kultur, så er et besøg på Göteborg Kunstmuseum obligatorisk. Det er i hvert fald noget, som vil gøre rejsen bedre – museet har nemlig en imponerende samling med værker, der går helt tilbage til 1400-tallet, men som også har moderne kunststykker. Der er fokus på nordisk kunst. Især malerier og tegninger, men også skulpturer og interessante objekter.

Göteborg Kunstmuseum har forskellige sektioner. Nogle udstillinger er permanente, mens andre roterer. Fürstenbergska galleriet fokuserer på kunstlivet i slutningen af det 19. århundrede og er utroligt populært. Derudover er der sektionen med svensk modernisme, den franske samling, og ikke mindst Aroseniusrummet. Du kan få dig en rigtig god oplevelse på kunstmuseet hvis du leder efter en kulturelt berigende oplevelse i Göteborg.

Volvo Museum

Her behøves der vist ikke at blive sagt alt for meget.

Det kendte bilmærke Volvo kommer fra Sverige, og det er noget som svenskerne er stolte af.

I Göteborg er der et museum, der er dedikeret til Volvo. Det er i høj grad et teknisk museum, som sætter fokus på det essentielle. Du kan se kollektioner af Volvos mest kendte biler – heriblandt mange klassikere – samt vigtige objekter fra firmaets fortid. Volvo Museum har også en shop, hvor du finder fine souvenirs. For bilelskere er det et fantastisk museum at besøge, men vi vil vove den påstand, at næsten alle kan nyde denne oplevelse.

Göteborgoperaen

Göteborgs operahus ligger i centrum, lige ud til vandet. Udadtil er det meget modernistisk, men inde i selve auditoriet er det meget klassisk.

Det er en populær attraktion i byen, da operahuset betragtes som et af de mest kulturelle steder i Göteborg. Der er regelmæssigt store operaer og andre former for forestillinger. Hvis du har muligheden for at tage ind at se et stykke i Göteborgoperaen, så udnyt muligheden! På deres hjemmeside kan du se, hvad der er aktuelt lige nu.

Nya Ullevi

I den østlige del af Göteborg finder vi Nya Ullevi, som er det største fodboldstadion i Sverige. Det har en kapacitet på 43.000 til fodboldkampe, men der kan være helt op til 75.000 når der afholdes koncerter. Det er altså et multi-venue stadion.

Ullevi blev bygget forud for VM i fodbold 1958. Både VM og EM i atletik er også blevet afholdt her. Europa League, eller UEFA Cup som turneringen hed dengang, har også haft finale på Ullevi i Göteborg. Det er et centrum for sport i Sverige, og med flere store internationale begivenheder, er det et stadion, som mange kender. Speedway fans vil også kunne genkendes Ullevi, da der er blevet afholdt mange internationale Grands Prix på banen.

Ullevi bruges i øvrigt fast af fodboldklubben IFK Göteborg, så hvis du gerne vil se dem spille, er det her, du skal tage til. Ofte vil store udendørs koncerter i Göteborg også foregå her.

Derudover er det et flot stadion, der i sin tid var designet til at have et futuristisk design. Når du sidder derinde, vil det føles større, end det egentlig er. Der er en god stemning ved store begivenheder, og Nya Ullevi er bestemt en af de bedste attraktioner i Göteborg.

Skansen Kronan

Det gamle fort, Skansen Kronan, bør også ses på en tur til byen. Det er en af de gratis seværdigheder i Göteborg.

Det ligger på Risåsberget, og herfra er der en fin udsigt udover byen og de omkringliggende omgivelser.

Der er både trappe og gangsti op til toppen, så du får også lidt motion undervejs. Vi vil anbefale at blive på toppen og nyde udsigten i et stykke tid, da det er et af de skønneste steder i byen. Sørg dog for at tage til Skansen Kronan en dag, hvor vejret er godt – hvis muligt.

Archipaleago

Lige ud for Göteborg er der en gruppe klippeøer, som kaldes for Archipaleago. 20 af dem kan besøges, hvis du tager færgen, og det er et glimrende eventyr. Øerne varierer i størrelse, men de fleste er forholdsvis små. Du bør især besøge Brännø og Styrsö som nok er de mest besøgte.

Göteborgs Archipaleago er en god attraktion, da det er rigtigt smukt at sejle rundt blandt øerne. På flere af øerne er der i øvrigt flotte huse og meget naturlige omgivelser. Der findes guides i Göteborg, som kan sejle dig rundt, enten alene (dyrt) eller sammen med en gruppe af andre turister (mere overkommeligt). Der er også faste færger, der sejler fra havnen i Göteborg og ind til øerne, som er ret billige, da det anses som en del af den offentlige transport. Bemærk at der ikke må køres bil på øerne.

Skriv en kommentar